Top activiteiten in Andorra

In de Pyreneeën, ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk, ligt het dwergstaatje Andorra. De hoofdstad is Andorra la Vella, waar je de Sint-Stefanuskerk kunt bezoeken en belastingvrij kunt winkelen. Maar je gaat echt niet alleen naar Andorra om goedkoop te winkelen. Dit kleine vorstendom beschikt over prachtige landschappen en vele sportieve activiteiten.


Het verborgen geheim van de Pyreneeën

Dankzij de bergen is Andorra in de winter een geliefde wintersportbestemming. De skigebieden beschikken over maar liefst 300 kilometer aan skipistes. De bekendste skigebieden zijn Vallnord, Ordino-Arcalis en Grandvalira. 

Ontdek in de zomer de prachtige natuur van Andorra, bijvoorbeeld in natuurpark Vall de Comapedrosa of natuurpark Sorteny. Leuk voor het hele gezin: avonturenpark Naturlandia, met onder meer een dierenpark, een klimparcours en de langste rodelbaan van Europa. Voor lange fietstochten zet je koers naar Estany d'Engolasters: dit meer op de flank langs de vallei boven de stad Andorra la Vella biedt een ideaal uitzicht voor een selfie in de natuur.  

Bezoek ook het kleine romantische stadje Ordino, en het dorpje Os de Civis, een Spaanse enclave met geplaveide straatjes. Een schilderachtige omgeving en zeer representatief voor Andorra.