Top activiteiten in Patagonië


De unieke natuur van Patagonië


Ontdek de ongerepte natuur van Patagonië en laat je imponeren door de besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte vlakten vol prachtige parken en wilde dieren. De bijzondere natuur van Patagonië biedt tal van mogelijkheden voor de sportieve avonturier. Ga skiën in juli of augustus, maak een lange hike door een van de nationale parken of werp je hengel uit in een van de smetteloze en visrijke wateren in dit gebied.

Patagonië is een bestemming voor natuurliefhebbers. Het gebied bestaat uit verschillende nationale parken, zoals het Parque Nacional Los Glaciares met de indrukwekkende Perito Morenogletsjer. Verder naar het zuiden ligt het Parque Nacional Tierra del Fuego waar een trein je naar het beroemde einde van de wereld in Vuurland kan brengen.

Het desolate Patagonië wordt bevolkt door een weelde aan diersoorten: van walvissen en pinguïns tot lama's en vossen. Er leven ook talloze bijzondere vogelsoorten, zoals de Amerikaanse reuzenijsvogel en de andes-condor.

Patagonië laat ook een bijzondere historie van de mensheid zien, bijvoorbeeld in de Cueva de las Manos. Deze werelderfgoedlocatie omvat een grottenstelsel met schilderingen van handen en andere afbeeldingen op de wanden. De oudste muurschilderingen zijn waarschijnlijk ruim 7000 jaar v. Chr gemaakt. Museo Leleque in Leleque brengt in kaart hoe de vroegste bewoners in dit gebied wisten te overleven.

Patagonië is een buitengewoon gebied dat absoluut indruk zal maken, welk deel je ook bezoekt.