Top activiteiten in Melbourne

Aussies, zoals Australiërs wel worden genoemd, houden van het goede leven. Of dat nou lekker eten is of een feestje vieren, in Melbourne kan het allemaal. Melbourne, dat aan de zuidoostelijke kust van Australië ligt, is een heerlijke stad voor een feestelijke citytrip.


Feestvieren en smullen in Melbourne

Bezoek in Melbourne de St. Paul’s kathedraal en slenter rond over de Queen Victoria Market, de grootste openluchtmarkt van Australië. Voor een prachtig uitzicht over de stad ga je naar het skydeck op de 88ste etage van de Eureka Tower.

Het barst in Melbourne van de gezellige cafés, bars, clubs en restaurants. Vooral buitenwijk Fitzroy is beroemd om de bruisende alternatieve scene. Bestel in een van de hippe bars spannende drankjes met namen als Naked Bitch Chilli and Cherry en een stapavond kan niet meer stuk.

Luieren aan het strand kan perfect op St Kilda beach, dat meteen het ultieme partystrand van Melbourne is. Het stikt er van de lounges met terras aan zee. Clubs waar internationale dj’s pompende beats draaien, liggen op een steenworp afstand.

Voordat er stevig gestapt wordt, is het raadzaam om een goede bodem te leggen. Dat is geen probleem met alle fijne restaurants die de stad rijk is. En wil je doen zoals de (vroegere) Aussies doen? Zoek dan je een restaurant waar bush tucker wordt geserveerd. Het betekent zo veel als: ‘eten wat de wilde natuur biedt’ en komt neer op een maaltje slangen, hagedissen, larven, kevers of kangoeroestaart met wilde aardappels. Als dat geen feestje is!