Top activiteiten in Perth


Ongedwongen genieten in Perth


Perth is een grote havenstad met een ontspannen levenstempo. Naast alle stedelijke hoogtepunten biedt de stad opmerkelijk veel groen en natuur waarvan je kunt genieten.

Perth staat bekend om haar vele parken. Kings Park is een toevluchtsoord aan de rand van het zakendistrict. Je kunt hier heerlijk wandelen, picknicken of barbecueën met de spectaculaire skyline van de stad tegen de achtergrond. Het park heeft ook een schitterende botanische tuin. Heirisson Island in de Swan River is een andere must-see. Met een beetje geluk spot je een van de kangoeroes die op dit eiland leven.
Dierenliefhebbers kunnen vogels spotten in Hyde Park of een bezoek brengen aan de Perth Zoo. Het aquarium Aqwa is bij kinderen ook vaak een groot succes met haar kleurige vissen en angstaanjagende haaien.

De kust van Perth herbergt enkele gezellige stranden. Cottesloe Beach is een van de populairste strandbestemmingen. Het strand ligt dicht bij de stad, biedt volop horecagelegenheden en is kindvriendelijk. De zonsondergangen zijn hier vaak spectaculair. Als je moeite hebt om stil te blijven liggen op je handdoek, kun je ook de golven induiken op een surfplank.

Perth is de enige stad in de wijde omtrek in dit deel van Australië. Dat mag geen probleem zijn, want je kunt je hier dagenlang vermaken. Ook buiten de stad is overigens genoeg te beleven, bijvoorbeeld in het pittoreske havenplaatsje Fremantle.

Geniet van het veelzijdige karakter van Perth terwijl je ontspanning zoekt in het groen, op het strand of in het bruisende centrum.