Top activiteiten in Sydney


Ontdek de vele gezichten van Sydney


In de grootste stad van Australië weet je zeker dat je ogen tekort komt. Deze prachtige metropool met het iconische Sydney Opera House biedt voor ieder reizigerstype een eigen avontuur.

Dompel je onder in de cultuur van deze havenstad bij het beroemde Opera House. Maak een rondvaart door de haven om alle hoogtepunten op je gemak te bekijken en trek daarna je wandelschoenen aan om de indrukwekkende Harbour Bridge te beklimmen. De brug biedt een indrukwekkend uitzicht, evenals de Sydney Tower; het hoogste bouwwerk in Australië.

Er liggen een hoop avonturen op je te wachten in Sydney, maar deze stad weet ook wat ontspanning is. Met een ligging in Zuidoost-Australië aan de Tasmanzee beschikt de stad over een aantal geweldige stranden. Bondi Beach is een van de belangrijkste trekpleisters. Je kunt hier heerlijk zwemmen of surfen op de golven.

De grote stad biedt ook volop natuur. Ga de zee op om bultruggen, zuidkapers en dolfijnen te spotten of geniet van het groen in de botanische tuinen. Als je met kinderen reist, is de grote Taronga Zoo een aanrader.

Het uitgaansleven van Sydney is ook iets wat je niet mag overslaan. De wijken Darling Harbour en Kings Cross zijn populaire uitgaanswijken waar je kunt genieten van toprestaurants, bars en bioscopen. De liefhebber kan ook dansen tot in de late uurtjes. Kortom, de bruisende stad Sydney biedt van vroeg tot laat vertier.