Antonette Spaan

Antonette reist graag op actieve wijze: het liefst trekt ze er met een rugzak te voet op uit de natuur in. Op haar website we12travel (We want to travel) inspireert ze haar lezers om de gebaande wegen te verlaten en de wereld op een avontuurlijke manier te verkennen. Alaska, Patagonië en Nieuw-Zeeland zijn haar favoriete bestemmingen, maar ook onze eigen Veluwe staat in haar lijst van mooiste plekken ter wereld. Naast alle reizen die ze maakt voor haar website, is ze voor haar baan als product manager voor een touroperator óók de hele dag met reizen bezig.

Volg Antonette op social media:


VIER VRAGEN VOOR ANTONETTE

Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik hou van natuur, de bergen en ruige, eenzame landschappen, het liefst aan de andere kant van de wereld. Alaska heeft jaren geleden mijn hart gestolen vanwege de bijzondere ontmoetingen met het wildlife en de enorme ijsmassa’s. Patagonië is voor mij écht het einde van de wereld en gaat me nooit vervelen, vooral vanwege de afwisseling en uitgestrekte landschappen. Nieuw-Zeeland tenslotte is een waar wandelparadijs en hier voel ik me altijd op m’n gemak, ook omdat het een heel makkelijk land is om te reizen. Kiezen tussen deze drie is een onmogelijke opgave.


Wat is je mooiste reisherinnering?

In 2011 maakte ik samen met mijn vriend een zesweekse actieve reis door Nieuw-Zeeland. Het was onze tweede reis die kant op en daardoor wisten we precies wat we wilden gaan doen: wandelen, fietsen, kajakken en nog meer wandelen. Het heeft in die zes weken slechts drie dagen geregend en op al onze meerdaagse rugzaktochten hadden we perfect weer. Net als we dachten dat ons geluk eens op moest zijn, ging de zon wederom stralen. We kampeerden op de mooiste plekken, hadden geweldige ontmoetingen met andere reizigers en keerden intens gelukkig terug naar huis: het was een absolute droomreis.

 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Alhoewel ik vaak in Alaska ben geweest, heb ik gelukkig nog nooit een close bear encounter meegemaakt tijdens het wandelen. Ik dacht dus dat het in Yellowstone National Park (USA) ook wel goed moest komen, tot we daar ineens oog in oog met een jonge zwarte beer stonden tijdens een wandeling door de wildernis. Alhoewel ik de regels van “omgaan met beren” uit mijn hoofd ken, deed ik van schrik dus wat ik juist niet moest doen, namelijk wegrennen. Een menselijke reactie maar achteraf gezien niet zo slim ... de beer volgende ons een tijdje (op looptempo gelukkig) maar schoot uiteindelijk de bosjes in.

 

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Onlangs ben ik op vakantie geweest naar het eiland La Palma. Dat het een wandelparadijs was wist ik, maar dat het zo afwisselend was, had ik nooit verwacht. De ene dag stond ik met mijn schoenen in het zwarte zand tussen de vulkanen en de volgende dag liep ik door een groen regenwoud.