Aurélia en Brice

Aurélia woont sinds een paar jaar in Parijs. Elke maand neemt ze je mee op een wandeling door de Franse hoofdstad, op zoek naar de mooiste, verborgen plekjes. Filmmaker Brice volgt haar op de voet om alles vast te leggen. Maak kennis met Parijs zoals je het nooit eerder zag.

Volg Aurélia
Volg Brice


VIER VRAGEN VOOR AURELIA EN BRICE

Aurélia

Wat vind je het leukste aan Parijs?

Het leukste aan Parijs vind ik dat je hier verborgen stukjes platteland kunt ontdekken. Dat kunnen groene gebiedjes zijn, zoals pleinen en tuinen, de vredige oevers van de Seine, of de warmte die plekken vol geuren en verse producten, zoals markten, uitstralen.

 Kun je een plek aanbevelen?

Er zijn er zoveel. Ik ga graag een kop muntthee drinken op de oudste markt van Parijs, de Enfants Rouges.

Wat mogen we volgens jou niet missen?

Maak vooral eens aan het eind van een zomerdag of in de winter een wandeling langs de oevers van de Seine. Als de zon begint onder te gaan, worden de gebouwen van Parijs gehuld in spectaculaire kleuren.

Kun je een tip geven voor een verborgen schat?

Ook daarvan zijn er heel veel. Een paar meter van Place des Vosges ligt bijvoorbeeld een prachtige rozentuin, op het plein Saint Gilles Grand Veneur Pauline Roland in het 3e arrondissement.

Brice

Wat vind je het leukste aan Parijs?

Ik heb elke dag weer een haat-liefdeverhouding met Parijs. Soms is het lawaaiig en chaotisch, maar toch blijft de stad ook romantisch en inspirerend. Maar wat ik het leukst vind, is de rijke cultuur en de enorme diversiteit aan gebieden en sferen. En ten slotte is het een stad waar je altijd wel iets nieuws kunt ontdekken, die met de seizoenen mee verandert en die ik het liefst als door de ogen van een kind bekijk.

Kun je een plek aanbevelen? 

Als je in de buurt van Les Halles een hapje wilt eten, kan ik Osteria Ruggera aanbevelen. De traditionele Italiaanse keuken, de jonge doelgroep en de drukke tafels geven Parijs een zonnig zuidelijk sfeertje. Voor een meer luxe maaltijd kun je terecht bij Les Bouqinistes aan de oever van de Seine. En laat dan vooral wat ruimte over voor de Mont Blanc, een dessert van meringue en gekonfijte kersen. Waanzinnig lekker!

Wat mogen we volgens jou niet missen?

De sfeer van de rue Mouffetard móet je meemaken. Tegen het eind van de dag ga ik graag vanuit Saint Michel naar het Pantheon, en dan naar de rue Mouffetard voor een wandelingetje. 

Kun je een tip geven voor een verborgen schat? 

Ik ben Azië-gek, dus ik wandel graag door het 13e arrondissement. In de Chinese supermarkten krijg je het gevoel dat je een verre reis aan het maken bent, een ervaring die je nooit meer vergeet. Hier moet je vooral ook eens tijdens het Chinese Nieuwjaar naartoe gaan. Dan zie je overal draken en vuurwerk.