Bianca Kramer

Bianca is freelance content creator, een tikkeltje eigenwijs en altijd op zoek naar verborgen schatten, naar plekjes waar mensen niet snel komen. Waar iedereen rechts gaat, gaat zij links. Alles wordt vastgelegd op foto en video. Behalve over reizen en eten, schrijft ze ook over wijnen op haar blog Food Travel Photography.

Volg Bianca op social media:


VIER VRAGEN VOOR BIANCA

Wat is jouw favoriete bestemming?

M’n favoriete bestemmingen zijn vaak bestemmingen die net even anders zijn en natuur speelt vaak de hoofdrol. Ik houd niet zo van drukte. Compacte steden zoals Riga & Lille vind ik fijn. Zo knus en gezellig. Een grote uitzondering in Jeruzalem. Want hoewel dat een vrij drukke en grote stad is, is dat wel een van mijn favoriete bestemmingen. Een andere favoriet is Mazouco, een verlaten bergdorpje op de grens van Portugal en Spanje. Waar we iemand moesten vragen naar een supermarkt en ze toen bij iemand aanklopte die dan de kleine winkel ging openen voor ons!

Wat is je mooiste reisherinnering?

Vorig jaar studeerde mijn vriend een half jaar in Portugal en de eerste keer dat ik daar naar toe vloog was een bijzonder moment. Ik zat alleen in het vliegtuig en je hebt elkaar al een tijd niet gezien. Daarna zijn we rond gaan rijden door de Douro Vallei in Portugal, hebben we port geproefd en genoten van de nazomer. Fijn was dat!

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op reis?

Het onprettigste was de taxichauffeur die tijdens het rijden steeds in slaap viel in Portugal. Het gekste was een wijnproeverij in Slovenië die iets te gezellig werd en een beetje uit de hand liep: nieuwe (en hele waardevolle) flessen werden maar opengetrokken en de wijnboer (met een hernia) die met ons meedronk, viel ook nog eens keihard van z’n stoel die avond. Grappig om te zien ook, was dat de man van het toeristenbureau eerst heel zakelijk was en later op de avond helemaal losging op liedjes van het songfestival!

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd/verrast?

Ik verbaasde me over hoe leuk Venetië nog is, ondanks het toerisme. In de zijstraten was het vaak heel rustig en dat had ik niet verwacht. En dat het in Schotland zulk mooi weer was dat we in de meren konden zwemmen kwam ook als een grote (aangename) verrassing!