Daisy Scholte

Als reisjournalist en filmmaker reist Daisy Scholte de hele wereld over, op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere ontmoetingen. Op haar blog All Day Every Daisy deelt zij haar avonturen en laat zij zien dat reizen meer is dan toeristische attracties afvinken. In 2015 reisde ze bovendien als Expedia Pioneer door heel Nederland. 

 

Volg Daisy via social mediaVIER VRAGEN VOOR DAISY

 Wat is je favoriete reisbestemming?

De hele wereld! Ik ben zo'n reiziger die het zonde vindt om twee keer naar dezelfde plek te gaan. Ik gebruik mijn tijd en geld liever voor een nieuw avontuur. Er is nog zoveel te zien en te ontdekken.

 

Wat is je mooiste reisherinnering?

Dat was toen ik in India een hike deed door het Himalaya gebergte. Ik was pas 19 jaar, super naïef en alleen op reis. Ik wist totaal niet waar ik aan begon en reisde meteen af naar één van de meest hectische reisbestemmingen. In de bergen was ik even weg van de gekte en kon ik nadenken over mijn reis, maar ook mijn leven op dat moment. De keuzes die ik gemaakt had en die nog moesten komen. Ik zat helemaal alleen op een grote rots, vanaf waar ik een adembenemend uitzicht had. Door de pracht van dat moment en de schoonheid van de bergen begon ik spontaan te huilen (van geluk). En dat is best bijzonder, want ik ben helemaal niet zo'n emotioneel persoon.  

 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Was dat die keer dat we corrupte douaniers omkochten met een blik bonen? Of toen ik bij een controlepost in de achterbak van een truck lag onder een deken en een paar zakken rijst, omdat ik eigenlijk niet meer in de auto paste? Of misschien toch die keer dat onze auto werd aangehouden en we een boete kregen voor het ontbreken van een reflectiesticker, terwijl er een andere auto passeerde zonder deuren? Of de 'op-z'n-kop vissen' in Lake Malawi? Of toen we wakker werden omdat er een olifant naast onze tent van een boom stond te eten? Of misschien wel gewoon het WK-Klunen. Dat is het mooie van reizen, dan maak je onverwachte en gekke dingen mee! 

 

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Balgzand. Het is een bestemming die je niet altijd kunt bezoeken, maar die wel heel dichtbij is als hij er is. Het is een gigantische zandplaat tussen Texel en Den Helder van 10 x 10 kilometer. Bij eb ligt de Balgzand droog en kun je er met een tocht van Natuurmonumenten naartoe. Dat is zo gaaf! Ik dacht dat wadlopen alleen leuk is als je gepensioneerd bent. Had ik het even mis!