Denise Miltenburg

Denise is freelance reisschrijver en blogger. Ze studeerde Mediterrane Studies, werkte in de reisbranche en woonde in Barcelona en Bangkok. Ze zag veel van de wereld en kan daar nooit genoeg van krijgen. Op haar reisblog Follow my Footprints deelt ze mooie plekken (bekende en minder bekende) in Zuid-Europa, rond de Middellandse Zee en verder weg. Denise woont met haar 2 kinderen in Den Haag en mist het ‘echte’ reizen wel eens, maar ze gaat nog steeds zo vaak weg als ze kan.

Volg Denise via social media


VIER VRAGEN VOOR DENISE

Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik hou van Zuid-Europa en van landen die niet te westers zijn, liefst ‘anders dan bij ons’. Van plekken met een overweldigende natuur, heerlijke lokale gerechten en warm weer (boven de 25 graden) word ik heel blij. Azië is dus ook favoriet.

Wat is je mooiste reisherinnering?

De zonsopgang in Bagan, de zonsondergang op Santorini, de serene rust ’s ochtends in Laos, de Thaise dorpjes aan de Mekong, de Thaise eilanden, de geur van Myanmar, voor het eerst de toppen van de Mount Everest zien, in de Andes zijn, overnachten in een hangmat op een onbewoond eiland in Venezuela en nog veel meer! Maar ook gewoon het onderweg zijn, het landschap aan je voorbij zien trekken; in Marokko, Sri Lanka en Costa Rica gaf me dat een ultiem geluksgevoel. In mijn eentje met mijn kinderen naar Tunesië, Egypte en Turkije zijn ook hele mooie herinneringen. En absoluut ook het wonen in Bangkok en het deelnemen aan het dagelijks leven daar.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Na een avondje gezelligheid op het strand van Costa Rica erachter komen dat je de sleutel van je bungalow had afgegeven, dat de ‘receptie’ gesloten is, niemand bereikbaar is en je de nacht tussen de varanen, luiaards, leguanen en muggen door moet brengen, maar dat je uiteindelijk nog een paar uurtjes bij een Scandinavisch gezin op de grond mag slapen… Of die keer dat ze me vergeten waren voor een transfer voor een binnenlandse vlucht in Marokko. Of het liften in Spanje…

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Tja, ik kan nu allerlei exotische bestemmingen noemen of minder voor de hand liggende landen als Syrië en Libanon, maar zelfs als je zoveel moois in de wereld hebt gezien kan Zuid-Europa je gelukkig ook nog verrassen: de stranden en het binnenland van Sardinië, de route naar Dubrovnik, de Azoren, de Turkse kust, de Peloponnesos, bepaalde delen van Gran Canaria en zelfs de Costa Brava.