Esther de Beer

Esther de Beer is freelance journalist, webredacteur en expert op het gebied van stedentrips. Op haar website Mooiste Stedentrips interviewt zij locals over hun favoriete hotspots en deelt ze de leukste hidden gems in steden die je niet snel in de reisgidsen terugvindt. Wat je volgens Esther zeker moet doen tijdens een stedentrip? Fietsen, vintage shoppen en eten, eten, eten.

Volg Esther op Social Media:


VIER VRAGEN VOOR ESTHER

Wat is je favoriete reisbestemming?

Eerlijk is eerlijk: ik kan net zo veel genieten van een lang weekend in een Belgische stad, als van een lange rondreis. Aan Brussel heb ik echt mijn hart verpand. De Belgische hoofdstad heeft zo veel leuke wijkjes, dat ik het centrum meestal links laat liggen. Ik ben helemaal in de ban van de schitterende Art Nouveau architectuur die je er kunt bewonderen, maar vind de volkse sfeer in de kroegjes en op de vele markten net zo heerlijk. Ook in Berlijn, Londen en Madrid kan ik blijven komen, zonder dat ik me verveel. Vorig jaar reisde ik voor mijn werk naar Zuid-Afrika en ik was op slag verliefd. De mensen, de natuur en natuurlijk het eten en de wijn. Ik wil dan ook zo snel mogelijk terug.Wat is je mooiste reisherinnering?

Mijn allereerste reis alleen, een talenstudie in het Spaanse Salamanca, was toch wel heel bijzonder. Voor het eerst op eigen benen en dan ook nog eens zo’n mooie stad mogen ontdekken. In de weekenden ging ik er met studiegenoten op uit en bekeken we het schitterende landschap van de provincie Castillia y Leon met stadjes als Segovia en Avila. Maar mijn rondreis in Marokko twee jaar geleden, heeft mij ook ontzettend verrast. Samen met mijn man reisde ik drie weken lang door het land. Bij de steden had ik mij al van alles voorgesteld, maar ik had niet verwacht dat het land zo’n keur aan verschillende prachtige landschappen zou hebben: van super diepe, groene valleien tot besneeuwde bergtoppen en gortdroge zandduinen in de woestijn. Adembenemend.Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Na drie dagen reizen door de Australische outback kwamen ik en mijn man eindelijk aan bij de wereldberoemde rots Uluru. En het regende! Ik had alleen nog maar foto’s gezien van Uluru in de blakende zon, maar blijkbaar regent het in de outback ook nog weleens... eens in de dertig jaar! We konden geen woord uitbrengen, terwijl de regen Uluru paars kleurde en de watervallen van de rots gutsten. En de volgende dag was het alsof er niets was gebeurt en scheen de zon weer.

 

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Mijn rondreis door Cuba heeft een diepe indruk op me gemaakt. Het maakt niet uit hoeveel reisboeken en blogs je erop naslaat, ze doen Cuba geen van alle recht. Het mooiste aan het land is namelijk de bevolking. We logeerden bij de locals thuis, aten en dronken met ze en spraken over het leven in Cuba, hun verlangens en wensen. Want dat er in Cuba nogal wat te wensen valt voor de bevolking, staat vast. Natuurlijk lijkt het romantisch dat het land gevangen is in de jaren ’50 met een tekort aan allerlei moderne communicatiemiddelen en vervoer, maar voor de mensen zelf is het alles behalve een pretje. Bewonderenswaardig vond ik hun veerkracht, vrolijkheid en natuurlijk de muzikaliteit. Zodra één iemand begint met zingen of dansen, heb je binnen de kortste keren een feestje. Super.