Eva Hoefsloot

Eva besloot na een aantal tripjes naar Berlijn de stap te wagen en te kijken hoe het leven in haar droomstad zou bevallen. Op Eva in Berlin schrijft ze over de stad en focust ze niet op de standaard highlights maar belicht ze juist het creatieve deel, bijzondere hotspots, fijne street art en unieke tips.

 

Volg Eva via social media


VIER VRAGEN VOOR EVA

Wat vind je het mooist / fijnst aan de stad waar je woont?

Het fijnst aan Berlijn vind ik de veelzijdigheid van de stad: van het chique (bijna Parijs-achtige) Charlottenburg in het westen ben je in no-time in het ruwe oosten waar de nachten geen eind hebben en de street art je op elke hoek van de straat vrolijk opwacht. En tussen al die creativiteit en feestelijkheid door, voel je overal de heftige geschiedenis van de stad. Van de Tweede Wereldoorlog tot het DDR-tijdperk, je kunt er niet omheen. En dat geeft de vrijheid die je ervaart juist zoveel extra kracht.

 

Welke plek raad je aan?

Heb je even? Ga op zondag naar Mauerpark. Ga dan niet naar de markt maar relax met een biertje in het park, geniet van de dansende en zingende mensen en doe mee met de karaoke! Daarnaast is de Klunkerkranich eenmust visit. Deze rooftopgarden is gevestigd op een parkeerdek van een winkelcentrum, waardoor je een bijzonder uitzicht hebt over de wijk Neukölln. Op een zomerse dag is een wandeling langs het levendige Landwehrkanal ook een unieke activiteit. Omring je met de gezellige bedrijvigheid van wijkbewoners die rondom het kanaal genieten van het zonnetje en struin rustig over de Maybachufer-markt op zaterdag (groente en fruit) en zondag (vintage).

 

Wat moet een bezoeker zeker gaan zien of doen?

Ga met een fiets door de stad! Bij je eerste bezoek aan Berlijn kan je de grote trekpleisters natuurlijk niet links laten liggen. Op de fiets bezoek je alles in rap tempo en krijg je direct wat mee van het dagelijks leven in de stad.

 

Kun je een verborgen parel verklappen?

Restaurant Crackers! Niet alleen letterlijk een verborgen parel (als je niet weet waar het precies gevestigd is kan je het écht niet vinden) maar ook nog vrij onbekend onder de toeristen. Het restaurant zit in de oude, legendarische club Cookies, en is even zoeken geblazen maar als je eenmaal binnen bent.. Wow! De sfeer van het restaurant is high-class maar niet té, je voelt je niet ongemakkelijk in jeans maar merkt dat je op een bijzondere locatie bent. Probeer deCeviche en je snapt waarom dit restaurant zeker de zoektocht waard is!