Eva Hopstaken

Brabantse Eva Hopstaken is reisredacteur, tekstschrijver en reisblogger. Ze noemt zichzelf een omnitraveler. Een reiziger die niet in een hokje te vangen is. Zo stapt ze met haar rugzak aan boord van de Trans Siberië Express, geniet van een cocktail in een luxe boutique hotel of glijd met husky’s door de Italiaanse sneeuw. Haar twee grootste reisliefdes zijn België en Azië. Weten waar ze nog meer uithangt? Volg haar reisblog.

 

Volg Eva op social media:


VIER VRAGEN VOOR EVA

 

Wat is je favoriete reisbestemming?

Mijn eerste gedachten gaan vrijwel meteen uit naar Thailand bij deze vraag. Echter, in een split second volgt het ongerepte Mongolië als tweede antwoord. Als ik nog langer nadenk, borrelt Korea eveneens als antwoord op. Dichtbij huis, kom ik veelvuldig en graag bij onze Zuiderburen. Minimaal eens per jaar in Brussel, maar ook de Vlaamse steden kunnen me meer dan bekoren.

Wat is je mooiste reisherinnering?

Mijn eerste keer naar het buitenland, naar Jamaica op mijn achttiende vond ik heel bijzonder. De reis per Trans Siberië Express die ik samen met mijn mama maakte neemt niemand ons meer af. Hoewel ik vaker in Azië ben geweest en meer dan eens het UNESCO werelderfgoed van Angkor bezocht, was een helikoptervlucht boven deze ruïnes, werkelijk adembenemend.
Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?
Tijdens een half jaar backpacken in Azië, belandde ik in een homestay in het Zuiden van China. 's Ochtends bij het verlaten van het huis, vroeg de vrouw des huizes wat ik bij terugkeer zou willen, me een verfrommelde menukaart in mijn handen duwend. "Dat weet ik nu echt nog niet hoor," legde ik haar zo goed en zo kwaad uit. Na een prachtige tocht door de natuur, keerde ik huiswaarts. 'Fresh chicken' wijs ik de hospita in schort aan. Wat ik niet kon vermoeden, werd toch echt werkelijkheid: Ze loopt naar buiten, grijpt een kip en hak voor mijn neus zijn kop eraf. Het duurde ruim een uur, eer het beest geplukt was en in de pan gehakt. Vers was het wel.
Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Napels is vies, Napels stinkt, in Napels moet je oppassen voor de maffia. Napels zit onder de graffiti en meer van dit soort zaken kreeg ik te horen wanneer ik mededeelde een stedentrip naar Napels te maken. Napels is echter zoveel meer dan dat. Napels heeft me verrast. Van de moderne metrohaltes tot oude kathedralen, van gezellige pleintjes vol terrasjes tot groene stadsparken en van straatjes vol wasgoed tot statige musea.