Evelyn Zielstra

Evelyn is user experience designer & copywriter bij een multinational. Ze is de oprichtster van een avontuurlijke blog over reizen en boardsporten: Lone Drifters. Behalve schrijven is ze gek op sport- en reisfotografie en momenteel is ze op wereldreis voor een jaar met haar vriend.

Volg Evelyn op social media:


VIER VRAGEN VOOR EVELYN

 

Wat is je favoriete reisbestemming?

Waar je maar strand of bergen vindt. Ik hou van de ruige natuur, plekken waar je lekker kan mountainbiken of wandelen. Of lekker dobberen op je surfboard – zolang het geen hotspot onder witte haaien is. Maar ik geniet ook zeker van een skyline zoals je die in New York vindt. Een bestemming moet sfeer hebben en dat is een gevoel die je erbij krijgt. 

Wat is je mooiste reisherinnering?

Elke eerste keer in een land vind ik altijd spannend. Je hebt vaak een beeld – of niet – en weet nog niet hoe het ergens is. Mijn reis door Zuid-Oost Azië was echt een toppunt omdat ik vroeger altijd met vrienden op vakantie wilde. Dat is er nooit van gekomen. Uiteindelijk waren we met een groepje Nederlandse vrienden van thuis in een vreemd land. Dat gevoel is heel gek, je bent in dezelfde samenstelling op een andere bestemming. Ik kan daar op een of andere manier heel erg van genieten.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Ik verbaas mij niet zo snel meer over dingen. Wat ik wel gek vond is dat het in Azië normaal is dat de bussen gerust 2 uur later vertrekken. Daar moest ik tijdens mijn eerste bezoek wel aan wennen. Verder vond ik het heel gek dat Aziaten constant met mij op de foto wilden. Achteraf hoorde ik dat ze dat bij elke buitenlander wel willen, maar destijds wist ik het nog niet en vond ik dat bijzonder en gek tegelijk.

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Australië. Ik had er geen beeld van en eigenlijk hoefde ik niet zo nodig naar Australië. Deze bestemming heeft er wel voor gezorgd dat ik hooked ben aan boardsporten. Ook heb ik ontdekt dat natuurreisjes mijn ding zijn.