Heidi Vandenbussche

Heidi woont in Oostende aan de Belgische kust en reist ook graag naar bestemmingen waar water centraal staat. Ze heeft een grote voorliefde voor Scandinavië, (in alle seizoenen) en ook Antarctica heeft een speciaal plaatsje in haar hart. Hoewel ze bij stedentrips voor luxe en comfort kiest, trekt ze ook graag de natuur in met de tent. Ze inspireert haar lezers via haar blogs Living by the Sea en Take me to Sweden. Ze schrijft regelmatig een stukje voor een krant of magazine en is verder ook actief als freelance PR consultant. 

Volg Heidi op Social Media:


4 VRAGEN VOOR HEIDI

Wat is je favoriete reisbestemming?

De laatste jaren reis ik meermaals per jaar naar Zweden. Vooral Stockholm heeft mijn hart veroverd! Het is echt mijn tweede thuis en ik voel dat ik ambetant loop als ik er een tijdje niet geweest ben. Ik hou van de Zweedse mentaliteit, de rustgevende natuur en het water.

Wat is je mooiste reisherinnering?

In 2006 was ik in Antarctica. Dat was een droomreis die ik graag nog eens zou overdoen! Het ene speciale moment volgde het andere op. Om 2u 's nachts leek het nog klaarlichte dag. We hadden er met een paar medereizigers de gewoonte van gemaakt om elke nacht even naar het dek te gaan en naar de stilte te luisteren.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Toen ik in Buenos Aires was, ontmoette ik een Zweedse studente tijdens een tango-initiatie. Het was mijn laatste avond daar en ik vertelde haar dat ik eigenlijk graag tangoschoenen had gekocht. Ze sleurde me mee naar een schoenenwinkel. Ze waren eigenlijk net gesloten maar deden de deuren opnieuw open. Tangoschoenen kopen was een hele belevenis. Voetmassage incluis! Die Zweedse studente (die ik amper enkele uurtjes kende) heeft me toen zelfs geld voorgeschoten omdat je er niet met de kaart kon betalen.

Welke bestemming heeft je het meeste verbaasd/verrast?

Ik had wel een beeld bij Jordanië maar toch was ik verrast door de landschappen in de woestijn. Bij de Dode Zee was ik verbaasd dat je er effectief in blijft drijven. En ook de duiken in de Rode Zee hebben me positief verrast. Je hoort namelijk niet zo vaak over Jordanië als duikbestemming spreken.