Henriëtte Bokslag

Je kunt Henriëtte je altijd wakker maken om iets leuks te gaan doen of voor een reisje. Festivals, evenementen, avontuur, wellness en paardrijden.... Zomaar wat van de dingen die ze het liefste doet en bezoekt. Ze is gefascineerd door het onbekende en gedreven door het avontuur dat onderweg zijn brengt. Ga op pad met Henriëtte! Droom weg en laat je inspireren om de wereld te gaan ontdekken op Travel Around With Me.

Volg Henriëtte via social media:


 

VIER VRAGEN VOOR HENRIETTE

Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik ben reisverslaafd en wil zoveel mogelijk bestemmingen ontdekken. Uiteraard zijn er wel een aantal plekken waar ik graag nog eens naar terug wil of waar ik al regelmatig naar terug ga. Brazilië en Thailand hebben mijn hart veroverd. In Brazilië heb ik een maand rondgereisd en ik houd van de sfeer en de diversiteit. Azië heeft het voor elkaar gekregen om in me 6 dagen in te pakken! Ook de Toscaanse stad Siena heeft een bijzonder plekje op mijn lijst. Het paardenspektakel Palio di Siena, op het Piazza del Campo, vind ik zo bijzonder en ontroerend. Ik ga er dit jaar voor de vierde keer naartoe.

 

Wat is je mooiste reisherinnering?

Ik mag van geluk spreken dat ik al vele mooie reisherinneringen heb. Maar de mooiste en de meest ontroerende reis was met mijn zusje naar IJsland. Onze vader had de reis gewonnen en aan ons gegeven. We zouden in 2011 gaan maar in die periode kwam hij te overlijden. Een jaar later gingen we alsnog en hebben in 6 dagen alles gedaan wat we wilden doen en op het strand van Vik zijn naam geschreven met stenen. Hij reisde zeker met ons mee.

 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Die keer dat mijn auto werd aangereden op een parkeerplaats in Italië en dat er met lippenstift op mijn achteruit excuses werd gemaakt? Of dat ik werd overvallen op straat? Of op die boot op Vancouver Island toen oorlogsveteraan mij zijn pistool liet zien? Of die keer dat ik de weg kwijt was in Jeruzalem? Ik krijg het regelmatig voor elkaar om in bizarre situaties terecht te komen op reis.


Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Mijn reis naar het Canadese Whistler en Vancouver was erg bijzonder, omdat ik in tweeënhalve week zoveel verschillende dingen heb gedaan. Zo stond ik in de ochtend op de gletsjer te skiën, zag ik beren in het dorp toen ik beneden kwam en relaxte ik in de middag aan het meer, waarna ik een douche nam onder een hotspring.