Joëlle Reket

Joëlle Reket komt uit de Randstad en heeft na haar studie Communicatie in 2014 het avontuur opgezocht in Spanje. Ze woont in Valencia waar ze voor Sprankelend Spanje schrijft, ontwerpt en de online marketing verzorgt. Naast reizen houdt ze van koken, schrijven, (gastronomische) festivals bezoeken en van het Valenciaanse zonnetje genieten op een terras.

Volg Joëlle op social media:


VIER VRAGEN VOOR JOËLLE

Wat vind je het mooist / fijnst aan de stad waar je woont?

Het zonnetje dat bijna dagelijks schijnt in Valencia vind ik erg fijn. Ook het idee dat Valencia de op de twee na grootste stad van Spanje is, maar toch erg klein en authentiek aanvoelt, is erg prettig.


Welke plek raad je aan?

De wijk Ruzafa, hier zijn veel leuke winkeltjes en restaurantjes en zit je echt tussen de locals. ’s Ochtends lekker ontbijten op een terras, ’s avonds een hapje doen en afsluiten met een drankje.


Wat moet een bezoeker zeker gaan zien of doen?

De wijk Ruzafa ontdekken.


Kun je een verborgen parel verklappen?

Veel mensen weten niet dat paella oorspronkelijk uit de regio Valencia komt. In het dorpje El Palmar, waar ook de paellarijst wordt verbouwd, kan je heerlijke paella eten. Het dorpje is gelegen aan het Albufera meer, het grootste zoetwatermeer van Spanje. Na de lunch is een boottochtje een must, vooral prachtig bij zonsondergang.