Karlijn Meulman

Sinds haar eerste backpackreis naar Australië in 2002, is Karlijn Meulman verslaafd aan reizen. Ze bezocht inmiddels ruim vijftig landen en maakt momenteel haar tweede wereldreis, onder andere door Iran en Centraal-Azië. Azië is haar favoriete continent vanwege de kleuren, geuren, chaos en de toegankelijkheid van de mensen. Op haar reisblog Karlijn Travels deelt ze haar reisverhalen en reisfotografie

Volg Karlijn via social media:


VIER VRAGEN VOOR KARLIJN

Wat is je favoriete reisbestemming?

Het is lastig kiezen, maar Myanmar heeft de meeste indruk op mij gemaakt. De markten, de gouden tempels, het authentieke en de enorm vriendelijke mensen maakten het reizen door Myanmar tot een unieke ervaring.

 

Wat is je mooiste reisherinnering?

Tijdens onze eerste wereldreis waren de Galapagos Eilanden onze eerste bestemming. We liepen over een verlaten eiland, over lavavelden met naast het pad broedende vogels. Op dat moment wist ik dat we nog acht prachtige reismaanden voor ons hadden, vol geweldige ervaringen.

 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

We waren in onze huurauto op weg naar een tentenkamp in de woestijn Wadi Rum in Jordanië en we waren verdwaald. Langs de weg zagen we een Jordaniër staan, gekleed in traditionele kleding. Hij wilde een lift en die boden we hem aan. Hij kwam er al snel achter dat we onze overnachtingsplek niet konden vinden, maar geen probleem: hij kende de eigenaar. In druk Arabisch regelde hij via zijn mobiel dat de eigenaar ons zou opwachten op de volgende kruising. Probleem opgelost!

 

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Iran! Het land is in veel opzichten moderner dan je zou denken en de mensen zijn heel open, nieuwsgierig en vriendelijk. Het lijkt misschien een streng, gesloten land, maar de mensen zorgen er elke dag voor dat je je heel welkom voelt. Erg bijzonder!