Kim Sterenborg

Nieuwe dingen ontdekken. Uitdagingen zoeken. Vreemde landen bezoeken. Onwijs leuk, en stiekem soms ook een beetje eng. Maar al die nieuwe ervaringen maken het leven zoveel mooier! Daarom schrijft Kim Sterenborg op haar blog Kim op Reis over grote en kleine reisavonturen in binnen- en buitenland. 

Volg Kim op Social Media:


VIER VRAGEN VOOR KIM


Wat is je favoriete reisbestemming?
Als je mij een beetje kent, weet je dat kiezen niet mijn sterkste kant is. Een favoriete stad, of zelfs land, aanwijzen, is voor mij een onmogelijke opgave. Ik kan wel met 100% zekerheid zeggen dat warmere klimaten mij meer trekken dan koudere en dat ik een duidelijke voorkeur heb voor Midden- en Zuid-Amerika. Ik vind de cultuur fantastisch en het is heel prettig dat je met een beetje Spaans al leuk contact kan hebben met de lokale bevolking.

Wat is je mooiste reisherinnering?
Ik denk met heel veel plezier terug aan mijn allereerste reis echt alleen. Dat was een backpacktrip van 3 maanden door Midden-Amerika. Ik was al vaker alleen op pad gegaan, maar toen had ik steeds een zekerheid ingebouwd. Ik ging op talencursus op Malta, liep stage op Aruba, ging studeren in Engeland, deed vakantiewerk in Spanje, Aruba en Curaçao. Backpacken betekende veel meer onzekerheid, maar ook vrijheid. Ik vond het heerlijk!

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?
Iedere reis gebeurt er wel iets geks! Soms is het iets geks dat je eet, soms is het een bijzondere persoon die je ontmoet. Of het is de vraag of je misschien zin hebt om met een bazooka op een koe te schieten nadat je de Killing Fields in Cambodja hebt bezocht. Of de complete gekte die in Colombia uitbreekt als er een Miss verkiezing is. Of dat je Cubaanse gesprekspartner wordt aangehouden door de politie omdat hij met Westerse toeristen op straat loopt.

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?
Ecuador. Voordat ik naar Ecuador ging, dacht ik er een week of drie door te brengen, inclusief de Galapagos eilanden. Uiteindelijk bleef ik er zes weken en verliet ik het land alleen maar omdat ik binnen anderhalve week in Lima moest zien te komen voor mijn vlucht naar Nederland. Wat een ontzettend veelzijdig land is het! Je kunt er besneeuwde vulkanen beklimmen, met zeeleeuwen zwemmen, de amazone in, surfen, hiken en natuurlijk cavia’s eten. Een absolute aanrader.