Kimber Kox

Je maakt freelance schrijver en levensgenieter Kimber niet gelukkiger dan met het ontdekken van een nieuwe bestemming. Ze is gek op lekker eten en begint haar research naar een nieuwe plaats of een nieuw land dan ook standaard met het bestuderen van de lokale cuisine. Verder heeft Griekenland een speciaal plaatsje in haar hart en ontdekt ze steeds meer van ons eigen, mooie Nederland. Volg haar blog Reisgenie!

Volg Kimber op Social Media:


VIER VRAGEN VOOR KIMBER


Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik ben gek op de afwisseling die Aziatische landen vaak bieden. Het ene moment loop je in een miljoenenstad als Taipei, terwijl je een kort treinritje (of soms zelfs metroritje!) later midden in de prachtige natuur staat. Als ik moet kiezen voor één land in Azië is het Maleisië. De natuur, de mensen en steden als Kuala Lumpur maken dat dit voor mij de ideale reisbestemming is. Qua steden ben ik gek op bestemmingen met een rijke geschiedenis. Porto is mijn favoriete stad in Europa, op de voet gevolgd door Rome.


Wat is je mooiste reisherinnering?

Mijn meest bijzondere reisherinnering is de beklimming van Adam’s Peak in Sri Lanka. Deze berg wordt als heilig beschouwd en is hierdoor een soort bedevaartsoord geworden. Het is het mooist om Adam’s Peak ’s nachts te beklimmen zodat je vanaf de top de zon op kunt zien komen. Het beklimmen van de dik 5000 treden was ontzettend zwaar, maar zó bijzonder. Het gevoel van eenheid, samen hetzelfde doel hebben, was echt geweldig mooi. Stiekem vond ik de klim zelf specialer dan de zonsopkomst. 


Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Vietnam was mijn eerste verre bestemming en ondanks dat ik me zo goed voorbereid had, speelden we het klaar om tot twee keer toe in een bordeel terecht te komen. De eerste keer dachten we dat we een heel normale massagesalon binnen waren gelopen en de tweede keer bleek het afgelegen restaurant niet helemaal zuivere koffie te zijn. We kunnen er nu, jaren na dato, nog steeds flink om lachen. 


Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

De Griekse stad Thessaloniki heeft me positief verrast. Ik had al best wel wat Griekse steden gezien, maar tot dan toe hadden ze me niet echt weten te bekoren. Thessaloniki daarentegen vond ik geweldig leuk. Misschien scheelde het dat we hier met een local op pad gingen, waardoor we op plaatsen kwamen die we anders gemist zouden hebben.