Kirsten Schonewille

Kirsten is altijd op zoek naar nieuwe plekken in de wereld om te ontdekken. Op dit moment reist ze samen met haar vriend voor onbepaalde tijd door Azië, het continent waar ze in 2013 verliefd op werd tijdens een eerste lange reis. Op haar blog Travelaar deelt ze haar avonturen, de mooiste reisfoto’s en persoonlijke reistips.

Volg Kirsten op social media:


VIER VRAGEN VOOR KIRSTEN

Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik heb al heel veel landen bezocht. Bekende en minder bekende. Toch is Thailand nog steeds favoriet. Vanwege het eten, de lieve mensen, de tempels, de natuur en de prachtige stranden.


Wat is je mooiste reisherinnering?

De treinreis die ik maakte in Sri Lanka van Ella naar Kandy. Een geweldige reis van zo’n 6 uur dwars door de bergen, langs diepe kliffen, prachtige watervallen en groene theeplantages. Wat mij betreft had de reis wel 24 uur mogen duren.


Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

In Sri Lanka verbleef ik een week bij bekenden van mijn schoonvader. Zij namen me iedere dag mee naar een lokale familie om te eten en om het leven in Sri Lanka te proeven. Op een avond gingen we garnaal vissen in een meer. Daar liep ik dan, met een hoofdlamp en een net. Op zoek naar de garnalen die we ’s avonds uiteraard hebben gegeten.


Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Nepal! In 2014 besloot ik om na Sri Lanka door te reizen naar Nepal. Een land dat tot die tijd nog niet echt op mijn wensenlijst stond, maar dat me door iedereen werd aangeraden. En wat was het mooi. Het voelde haast onwerkelijk om in Nepal te zijn. Als een sprookje. De geuren, de kleuren, de bergen, de lieve mensen.