Liselore Stap

Nieuwsgierig en altijd op zoek naar inspiratie, trends en onontdekte plekken - Liselore in a nutshell. Op Grab Your Bags deelt ze haar reisverhalen, tips en bevindingen. Met een achtergrond in toerisme, moet reizen vooral eerlijk en duurzaam zijn. Geen massale bestemmingen dus. Liever speurt ze naar hotspots waar je tussen locals in plaats van hordes toeristen staat. Naar ongerepte tropische eilanden of dat ene verborgen plekje dat een grote stad juist zo speciaal maakt

Volg Liselore op Social Media:


VIER VRAGEN VOOR LISELORE

Wat is je favoriete reisbestemming? 

Ik denk dat ik (nog) geen favoriet heb en dat die er ook niet gaat komen. Er zijn zoveel mooie plekken dat het niet eerlijk voelt om te kiezen. Mijn voorkeur gaat uit naar warme bestemmingen; of dat nou een woestijn of het regenwoud is. Massale bestemmingen vermijd ik als het even kan zoveel mogelijk. Grote steden vind ik heel interessant, maar het moet niet voelen alsof ik op een kermis vol toeristen rondloop. Liever kies ik voor ongerepte eilanden, historische dorpjes middenin de natuur en reizen in het laagseizoen. 

Wat is je mooiste reisherinnering?

Nog zo’n moeilijke vraag waar ik eigenlijk amper antwoord op kan geven. De eerste mooie herinnering die nu in me opkomt is afgelopen oud en nieuw, dat ik samen met mijn vriendje op een Thais eiland doorbracht. Normaal heb ik een bloedhekel aan oud en nieuw, maar dit was echt héérlijk. Met m’n blote voeten in het zand een cocktail in mijn hand: no pressure at all. Een hele ontspannen manier om het nieuwe jaar in te luiden.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Met een scooter de Etna op rijden. Eigenlijk was het plan om een beetje langs de kust te gaan toeren, maar de vulkaan lonkte en we besloten te kijken hoe ver we zouden komen. Uiteraard waren we totaal onvoorbereid (een terugkerend patroon..) en was ik gekleed in een short, een hemdje en een paar espadrilles. Dat bleek toch vrij fris toen we de top naderde en door het landschap van gestolde lava rondreden. Juist omdat het zo spontaan was, heb ik er hele goede herinneringen aan. 

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Marokko heeft me tot dusver het meest verrast. Ik had redelijk hoge verwachtingen, maar ik was enorm onder de indruk. De eeuwig wisselende landschappen, de prachtige architectuur, het eten en de vriendelijke bevolking: ik was verkocht. Helaas hadden we maar 10 dagen, want ik had graag veel langer willen rondreizen. Ik ga sowieso nog eens terug.