Marta Rubio

Marta Rubio komt uit Barcelona (Spanje) maar woont sinds 2008 in Nederland. Op haar website HolaBarcelona schrijft ze over Barcelona, haar favoriete plekken, local hotspots en interessante bezienswaardigheden. Daarnaast houdt ze een persoonlijke blog bij over leuke plekken en reizen die ze gemaakt heeft, AboutMarta.

Volg Marta via social media


VIER VRAGEN VOOR MARTA

Wat is je favoriete reisbestemming?

Hoewel ik vaak terug naar Barcelona reis om mijn vrienden en familie weer te zien en van deze bruisende stad te genieten, ben ik stiekem verliefd geworden op de Verenigde Staten. New York is mijn favoriete bestemming als stedentrip en California als vakantiebestemming. Ik heb hele mooie herinneringen aan Los Angeles en Venice Beach, aan het lekkere weer en het relaxte leven. En aan een roadtrip over de Highway 1, langs dromerige vissersdorpen zoals Santa Barbara en aan het einde van de rit in San Francisco aankomen. Heerlijk!

Wat is je mooiste reisherinnering?

Vakantie in de Griekse Cyclades. Vooral Oia was betoverend mooi. De witte huisjes en kerken, de kronkelde straten en het heerlijke eten. Een echt vakantiegevoel! Ik zou zó terug willen!

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Waarschijnlijk was dat het meemaken van een gigantische bosbrand in het Yosemite Park in de VS. Het leverde zeer bijzondere foto's op, maar ik werd reuze zenuwachtig van de rook en vlammen die je in de verte dichterbij zag komen.

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd/verrast?

De Grand Canyon heeft de meeste indruk op mij gemaakt tot nu toe. Het enorme gebied, het indrukwekkende uitzicht op de Canyon en de natuur, met in gedachten de verhalen van de indianen, pioniers en cowboys, is zeer aangrijpend. Ik had een vaag idee over hoe de Grand Canyon eruit zag, maar wat ik aantrof was vele malen mooier en imposanter. Geweldig. Echt een aanrader voor iedereen!