Milou van Roon

Milou van Roon is freelance content creator voor onder andere Expedia en expert op het gebied van budget reizen. Ongeveer een week per maand is ze in het buitenland, op zoek naar de beste budget tips voor haar reisblog Explorista. Op haar blog wil ze jonge vrouwen inspireren alles uit hun leven te halen, en zo veel mogelijk te reizen. Geen geld is geen excuus!

Volg Milou via social media:


VIER VRAGEN VOOR MILOU

Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik reis het meeste in Europa, dus ik kies gewoon voor het continent Europa. Ik zit iedere maand ongeveer een week in het buitenland. Mijn favoriete Europese steden zijn Londen en Parijs, mijn favoriete Europese land is waarschijnlijk Italië.


Wat is je mooiste reisherinnering?

Mijn mooiste herinnering was de trip naar Kopenhagen waarop ik voor het eerst realiseerde: hé, ik ben sterk genoeg om in mijn eentje een weekend naar een andere Europese stad te reizen. En bovendien leuk genoeg dat mensen tijd met me willen doorbrengen. Die trip gaf me enorm veel zelfvertrouwen, en sindsdien ben ik regelmatig alleen op reis.

 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Mijn eerste en enige couchsurf-ervaring was toen ik bij een sociaal vreemde, overbehaarde jongen in Kopenhagen terecht kwam. Zijn kamer was één grote rotzooi ("ik heb gisteren nog opgeruimd”), en de badkamer zat onder het zwarte haar. Ik sliep op de bank in de hal van een studentenhuis, met mijn jas als deken en sjaal als kussen. ’s Nachts werd ik drie keer wakker gemaakt door jongens uit het studentenhuis die zich zorgen maakten om me, en me extra dekens kwamen brengen. Heel lief.


Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Het Spaanse Baskenland! Ik had verwacht dat het best een saaie omgeving zou zijn, maar de natuur is er super mooi, het weer goed, de cultuur interessant en het eten werkelijk goddelijk. Zeker een aanrader!