Nanda Koopman

Nanda Koopman werkt al vanaf haar 18e in de reiswereld. Eerst als reisadviseur, daarna als manager en coach op verschillende reisbureau’s. Samen (of zonder) man en dochters probeert ze zoveel mogelijk op pad te zijn en avonturen te beleven, in het klein of groot. Ze zijn gek op road- en stedentrips, lekker eten, natuur, pretparken en comfortabele accommodaties. Op haar blog wandernan.nl lees je meer.

Volg Nanda ook op Social Media:


VIER VRAGEN VOOR NANDA:

Wat is je favoriete reisbestemming?
Zuid-Afrika

Wat is je mooiste reisherinnering?
Wild spotten, waar dan ook. Ik hou van de magische rust in de bush, de spanning van het vinden van het wild en om de beesten zo heerlijk in het wild te zien. Waanzinnig.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?
Oh jee, nu moet ik gaan kiezen? Ik doe het eerste wat in mijn hoofd opkomt. Een arme jongen ergens op de berg vroeg of we iets te eten bij ons hadden. Ik had niets. Dacht ik. Tot ik me de KitKat Chunky herinnerde die nog ergens in een rugzak zaten. Ik haalde ze er uit en vroeg, een beetje onzeker, of hij hier misschien iets aan had. Zijn ogen werden groter en groter. Alsof hij een klomp goud in zijn handen gedrukt kreeg. ‘Wow… a KítKát,' verzuchtte hij verliefd. Ik vond het zo aandoenlijk. En zeg nu nog heel vaak, als iets een beetje tegenzit… ‘ach, ik kan nog altijd een KitKat kopen’. Het was een vertederend lesje voor mij.

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?
De Kaapverdische eilanden. En dan de eilanden Fogo, St Antao en Santiago. Toen ik er was (zo’n 15 jaar geleden inmiddels) was je er nog echt een bijzonderheid als toerist. Kindertjes wilden aan het klittenband van mijn tas zitten en sprongen in mijn armen voor knuffels. De stilte op Fogo, wanneer je op de vulkaan gaat staan is iets wat ik heel bijzonder vond. Op een bepaalde hoogtegrens stopt de vegetatie, waardoor er ook geen insecten meer zijn. De stilte is oorverdovend.