Nathalie Paak

Nathalie is freelance journalist en fotograaf en deelt op haar website Map of Joy de leukste hotspots. Van Arnhem tot Kaapstap en Los Angeles. Ze weet waar je dat ene leuke koffietentje vindt, je de mooiste items shopt en je hoofd op een fijn kussen legt. Daarnaast inspireert ze je met reisverhalen over bijzondere bestemmingen. Afrika en Noord-Amerika zijn favoriet, maar dichterbij heeft ze haar hart verloren aan natuurrijke bestemmingen als IJsland.

Volg Nathalie via social media


 VIER VRAGEN VOOR NATHALIE

Wat is je favoriete reisbestemming?

Na al het moois wat ik al heb mogen zien kan ik niet maar één plek noemen. Ik heb mijn hart verloren aan het Afrikaanse continent, vanwege de overweldigende natuur en bijzondere mensen. Qua landen raak ik nooit uitgekeken op Amerika, Italië en IJsland.


Wat is je mooiste reisherinnering?

Tijdens een reis door Tanzania kwam ik bij een oude stam terecht. Ik mocht in hun 'kraal' en huisjes kijken. Door mijn liefde voor interieur vielen mij de mooie bewerkte, houten krukjes op die in een huisje stonden. Ik zei tegen het stamhoofd dat ik die krukjes zo mooi vond. Hij riep direct zijn vrouw erbij om haar dat te vertellen. Ze glunderde van oor tot oor, want zij had die krukjes gemaakt. En toen gaf ze mij er één cadeau! Hij staat in de woonkamer en er komt nog steeds de typische Afrikaanse brandgeur vanaf.

 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Niet zo zeer gekste, maar wel een moment dat ik nooit meer vergeet. Tijdens een reis door Zuid-Afrika zat ik in een grote bus. Tijdens een afdaling van een berg in het gebied Drakensbergen stopte het systeem van de bus ermee, waardoor niet alleen de radio en de airco uitviel, maar ook de stuurbekrachtiging en de remmen! Al snel hingen er meerdere mannen aan het stuur om te voorkomen dat we tegen een bergwand knalden of -erger- de afgrond in gingen. Na een dollemansrit van ongeveer 2 minuten stond de bus opeens stil en rende de chauffeur de auto uit om in volle sprint te verdwijnen. Stonden we dan, in the middle of nowhere, met knikkende knieën en vól adrenaline. 

 

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Las Vegas! Een stad die je gerust de Efteling vol volwassenen in het giga groot kunt noemen. Je kent het van films en series, maar in het echt is het nóg gekker en leuker dan je al dacht. Middenin de woestijn vind je de meest bizarre hotels met achtbanen, wilde dieren en vulkaanuitbarstingen. Ontzettend surrealistisch.