Nienke Krook

Na vele reizen door 30+ landen woonde Nienke twee jaar in Sydney. Sinds 2013 noemt ze Londen haar thuis. Haar reisblog The Travel Tester groeide uit van persoonlijk reisdagboek tot fulltime baan. Samen met haar vriend Nick doet ze verslag van diverse reisproducten en bestemmingen, maar ook met name van de ervaringen die bijdragen aan je zelfontwikkeling. Op Pinterest heeft Nienke meer dan een half miljoen volgers en adviseert ze reismerken over het succesvol inzetten van dit platform via Dream.Pin.Go.. Nienke's nieuwste project is The London Tester, waar ze tips aan Nederlandse reizigers geeft over hun bezoek aan Londen en het Verenigd Koninkrijk.

Volg The Travel Tester via social media:
Volg The London Tester via social media:


VIER VRAGEN VOOR NIENKE

Wat vind je het mooist / fijnst aan de stad waar je woont?

Als reisblogger is Londen een perfecte stad om te wonen: met 5 vliegvelden in de buurt kun je overal in de wereld makkelijk komen. Gelukkig ben ik ook zó bij vrienden en familie in Nederland. Daarnaast zijn er veel leuke cafeetjes en werkplekken waar je als freelancer kunt werken (zoals de gratis Google Campus). Meerdere keren per maand is er wel een PR evenement, workshop, lezing, netwerkborrel of blogger meet-up. Je zit hier niet lang stil.

 

Welke plek raad je aan?

Shoreditch is altijd een leuke buurt om mee te beginnen als je een bezoek brengt aan Londen, omdat het vol winkeltjes, cafés en street art zit. Je krijgt er gelijk een idee van de creativiteit die je in deze stad kunt vinden. Ik ben zelf erg fan van T2, een klein winkeltje waar je wel honderden soorten losse thee kunt kopen. Ik kende het concept uit Sydney en ben blij dat het nu naar Londen is overgewaaid. Probeer zeker de smaken 'Sydney Breakfast' en 'Melbourne Breakfast'.

 

Wat moet een bezoeker zeker gaan zien of doen?

Veel bezoekers zijn al bekend met Camden en de Camden Lock, waar je een enorme dagelijkse markt kunt vinden vol met eten, kleding en leuke hebbedingetjes, maar iets minder bekend is het aangrenzende Stables Market. Vroeger was dit een paardenziekenhuis, tegenwoordig is het een doolhof van hole-in-the-wall boetiekjes met handgemaakte spullen en andere curiosa. Het is een echte beleving! Eindig bij 'Poppies' voor authentieke fish & chips.

 

Kun je een verborgen parel verklappen?

Ik werk tegenwoordig twee dagen per week in het Expedia kantoor vlakbij Angel Station en was gelijk fan van de Camden Passage, een verborgen straatje vlakbij het metrostation. Je vindt er een antiekmarkt en veel leuke cafés en restaurants. Favoriet is 'Kipferl', een Oostenrijks koffiehuis en keuken waar ik stiekem schnitzels en apfelstrudel eet.