Rudi Brons

Jarenlang reizen door 70+ landen heeft Rudi doen besluiten haar huis op te geven en permanent te gaan zwerven. Ze is graag buiten in de natuur maar houdt ook van stedentrips. Op haar website The Blue Wanderer verhaalt ze over haar belevingen als fulltime budget reiziger en reisbegeleider met een focus op Afrika en haar paarden avonturen.

 

Volg Rudi op social media:


VIER VRAGEN VOOR RUDI

Wat is je favoriete reisbestemming?

Afrika is mijn favoriete continent en dan met name Namibië en omliggende landen. Dat is ook de reden dat ik er werk. Daarnaast heb ik een enorm zwak ontwikkeld voor de witte wereld in Fins Lapland. Korte vakanties breng ik graag door in steden met als favorieten Barcelona, New York en Kyoto.


Wat is je mooiste reisherinnering?

Ik kan deze onmogelijke vraag natuurlijk omvatten door te zeggen: mijn 2 jaar durende wereldreis want dat was een onvergetelijke ervaring. Maar wat mij meestal het sterkste bij blijft zijn de onverwachte ontmoeting met een dier in het wild. Ik vergeet nooit meer mijn eerste walvis, vogelbekdier, papegaaiduiker of sabel antiloop!


Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Ik blijf me er over verbazen hoe klein de wereld is. Zo kwam ik een reiziger uit Oostenrijk niet alleen tegen op de Trans Mongolië Express maar ook ruim een jaar later in Quito! Of de reisgids journalist met wie ik een week alleen op een bootje zat in het Amazone gebied. Die kwam ik een paar maanden later tegen op het drukke Djeema el Fna plein in Marrakech!


Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Ik had nooit verwacht dat de leegte van de woestijn in Namibië me zo zou blijven aantrekken. Hetzelfde geldt voor de witte wereld van Finland. Ik heb altijd gedacht dat ik niet gemaakt was voor de koude en ik heb daar alleen maar genoten van buiten zijn. En Japan is zo intrigerend met zijn mix van culturen dat ik daar ook graag nog eens naar terug wil.