Sofie Couwenbergh

Sofie is een freelance schrijfster, vertaler en reisblogger die mensen via haar blog Wonderful Wanderings meeneemt op haar reizen in België en daarbuiten. Ze gaat op zoek naar de interactie tussen het dagelijks leven en de bekende bezienswaardigheden. Echt wakker wordt ze pas na een kopje thee, en als ze niet op reis is vind je haar meestal in een dansstudio.

Volg Sofie op social media:


VIER VRAGEN VOOR SOFIE

Wat is je favoriete reisbestemming?

Degene waar ik nog niet geweest ben. Ik geniet altijd enorm van mijn reizen, maar stiekem vraag ik mezelf toch ook steeds af of het elders niet nóg mooier/leuker/gezelliger zou zijn.


Wat is je mooiste reisherinnering?

Voor het eerst een berg afskiën op mijn 27e. Dat was in 2014 in Canada. Ik heb panische hoogtevrees en was daarom nog nooit op wintersportvakantie gegaan.


Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

In Las Vegas zagen we een groepje jongens dansen op straat. Plots liep een van hen - zo'n 10 jaar jonger dan ik - op me af. Zijn vriend wou weten of hij mijn nummer mocht hebben. "Waarom komt hij dat zelf dan niet vragen?", vroeg ik. "Hij is bezig met dansen." Juist, ja.


Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Los Angeles. Iedereen verklaarde me gek toen ik zei dat ik erheen wou. Het zou een grote, vieze stad zijn met enkel onvriendelijke mensen. Niets van waar. Het weer is er altijd heerlijk, iedereen was erg behulpzaam en ik kon er zowel naar het strand als gaan trekken in de Santa Monica Mountains.