Stéphanie Versteeg

Stéphanie Versteeg is freelance journalist en travel blogger: als ze niet op reis is, dan zit ze wel ergens in een cafeetje te schrijven. Voor haar blog Expeditie Aardbol bijvoorbeeld, waar ze de sterkste reisverhalen, mooiste foto’s en persoonlijke reistips verzamelt. Haar doel? Verslag doen van alle bijzondere plekjes ter wereld.

Volg Stéphanie op social media:


VIER VRAGEN VOOR STÉPHANIE

 Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik ben al op zoveel plekken geweest, maar ik blijf trouw aan Italië. Dat land heeft me helemaal ingepakt met haar charmante steden, mooie natuur en lekkere eten. En het fijne is dat Italië relatief dichtbij is, zodat ik er ook lekker vaak naartoe kan.

Wat is je mooiste reisherinnering?

Het moment dat ik na een hike over de Chinese muur op het hoogste punt stond en dat indrukwekkende bouwwerk over de heuvels zag kronkelen was magisch. Het was na een vrij heftige periode op gezondheidsvlak, en dat ik ondanks alles toch op die plek stond was voor mij heel speciaal.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Die keer dat ik in een Braziliaans moeras heb gevist op piranha’s. Met een bamboestokje, visdraadje en een haakje haalde ik de ene na de andere vis uit het water, en dat terwijl ik nog nooit eerder had gevist! Terug bij mijn accommodatie werden ze schoongemaakt en op de barbecue gegrild. Een bijzondere ervaring, en best lekker eigenlijk.

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

Kaapverdië! Toen ik daar naartoe ging was er nog maar weinig over het land geschreven. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, en wat er precies te doen was. Het bleek één van mijn mooiste reizen ooit. Die mix van Portugese en Afrikaanse invloeden geven het land een unieke sfeer, waar ik echt van ben gaan houden.