Tikva Looijen

Blogger Tikva sleept haar gezin graag mee naar historische plekken en is gek op lekker eten, strand en duiken. Of het nou om exotische bestemmingen gaat, om originele weekendjes weg of om korte vakanties in Europa: elke maand is ze wel op pad. Alle praktische tips over reizen met kinderen en bestemmingsinformatie verzamelt ze op haar reisblog Gezin Op Reis.

Volg Tikva via social media


VIER VRAGEN VOOR TIKVA

Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik voel me al snel ergens thuis en kan niet kiezen: Latijns-Amerika, Azië of het Midden-Oosten. Als er bijzondere natuur is, mooi weer en lekker eten ben ik blij. Europa heeft trouwens ook veel te bieden als je op zoek gaat naar de authentieke plekjes.
 

Wat is je mooiste reisherinnering?

Het moment dat ik wist dat ik het ging halen, de top van de Kilimanjaro. Loodzwaar, maar wat prachtig. De zon die net op was, de huizenhoge blauwe ijsmassa aan een kant en de wolken aan de andere. De lachende mensen die me tegemoet kwamen en riepen "je bent er bijna".
 

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt op je reizen?

Spontaan uitgenodigd worden om mee te gaan naar iemands dorp in Laos. Niemand sprak er Engels. We aten er een speciaal voor ons geslachte kip met het dorpshoofd op zijn veranda. De rest van het dorp, zo'n honderd mensen, stonden eromheen zwijgend naar ons te kijken. Dan durf je geen 'nee' te zeggen tegen een vers kippenhartje.
 

Welke bestemming heeft je het meest verbaasd / verrast?

In 2007 was ik in Oman, toen nog een heel onbekend land. Wat een prachtige natuur, een eigen grand canyon, wadi's waar rotsen fel afsteken tegen het blauwe water en lange lege stranden waar schildpadden hun eieren komen leggen.