Terug naar resultaten

Naar de Bahama's met je kinderen

Neem je gezin mee naar de Bahama's voor een onvergetelijke en verrassende vakantie! Van Nassau tot Paradise Island: proef de sfeer die op de Bahama's heerst. Door die unieke sfeer en de vele mogelijkheden voor outdooractiviteiten, belooft het een droomvakantie voor het hele gezin te worden - aan de andere kant van de wereld!

Ontdek met het hele gezin het eiland New Providence

Jullie beginnen je reis door de Bahama's in Nassau, de hoofdstad van het eiland New Providence. Maak een tochtje door het historische centrum en dan niet te voet, maar in een open koets! Jazeker, in Nassau kunnen bezoekers op deze originele manier vervoerd worden. Erg leuk voor de kinderen en vanuit de paardenkoets kunnen jullie genieten van de kleuren van de huizen, de gezellige sfeer in de straten en de spontane inwoners.  

Na het ritje in de koets bezoeken jullie de straw market, een markt waar manden worden verkocht. Daar kun je alvast wat souvenirs van de Bahama's kopen, en vergeet vooral niet om te smullen van jullie eerste zoete Caraïbische lekkernij. In dit warme klimaat hebben jullie vast wel zin in een heerlijke sorbet van vers fruit. Guave, papaja, carambolevrucht, passievrucht: op de Bahama's kunnen de kinderen allerlei nieuwe smaken ontdekken.

Na deze lekkere pauze is het tijd om te genieten van al het andere moois dat de Bahama's bieden: de stranden bijvoorbeeld! Op New Providence valt het niet mee om te kiezen, want alle stranden hier zijn even mooi. Spreid de badhanddoeken bijvoorbeeld uit op Junkanoo Beach, op nauwelijks een paar kilometer van het centrum van Nassau. De kinderen kunnen niet wachten om in het glasheldere water van zo'n 25ºC te plonzen. En jullie doen hetzelfde, waarna je op het strand een wedstrijdje organiseert wie het mooiste zandkasteel kan bouwen. Hebben jullie je duikbrillen en snorkels meegenomen? Duik dan het water in om de rijkdommen van de Caraïbische zeebodem te ontdekken

Hebben jullie al honger? Gezellig met het hele gezin aan tafel in een van de vele restaurants van Nassau, om samen te genieten van een heerlijke maaltijd met zeevruchten. Gegrilde langoustines, krab, tandbaars... voor ieder wat wils! Bestel bij deze Caraïbische specialiteiten een groot glas vers vruchtensap voor de kinderen en een cocktail met rum uit de streek voor de ouders. Op de Bahama's is eten een traktatie voor de hele familie!

bahamas-pixabay2.jpg
Duiken in de Bahama's - Foto: Pixabay

Het onvergetelijke Paradise Island

Als je toch op de sprookjesachtige Bahama's bent, laat dan een echte kinderdroom uitkomen: zwemmen met dolfijnen. Neem een taxiboot naar Paradise Island, en bewonder tijdens de overtocht het uitzicht op New Providence dat langzaam achter de horizon verdwijnt. Bij aankomst in de haven trakteer je je kinderen op een paar conch fritters, heerlijke beignets van schelpdieren en gemarineerde groenten. Overheerlijk!

Tijd om op zoek te gaan naar de dolfijnen, de zeeleeuwen en andere zoogdieren die in de Stille Oceaan zwemmen. Trek zwemkleding en reddingsvesten aan en jullie zijn klaar om te zwemmen met dolfijnen! Laat je begeleiden door een professional; zo'n zwempartij duurt maar een uur, uit respect voor de dieren. Maar voor de kinderen is het een onvergetelijke belevenis die op de gevoelige plaat moet worden vastgelegd! Of toch liever zeeleeuwen dan dolfijnen? Met hen kun je namelijk pootjebaden. Op Paradise Island heeft iedereen het naar zijn zin!

Daarna lekker naar het strand, zodat het hele gezin kan bijkomen. Het fijne, warme zand is een onweerstaanbare uitnodiging tot zalig nietsdoen. Terwijl jullie genieten van de pittoreske omgeving, kunnen de kinderen even verderop beachvolleyballen. Willen jullie de Bahama's eens van een andere kant zien? Stel dan voor om een tochtje met een zeekajak te maken onder begeleiding van een gids. Eensgezind peddelen en je bootje over het turquoise water laten glijden. Onvergetelijk!

Eenmaal terug in Nassau kunnen jullie het nachtleven van de Bahama's ontdekken, want ook 's avonds is de temperatuur nog aangenaam. Trakteer je kinderen op een Caribische maaltijd van gegrild vlees met Caribische saus. Daarna is het tijd voor een goombay concert, de traditionele muziek van de Bahama's. Laat je meevoeren op het ritme van het eiland en maak een paar danspasjes. Dát is ook vakantie met het hele gezin!

bahamas-pixabay1.jpg
Zwemmende varkens vind je ook in de Bahama's! - Foto: Pixabay

Wist je dat?

...op de Bahama's het afrokapsel heel populair is? Waarom laten jullie je benjamin niet een afrokapsel aanmeten, bij wijze van souvenir? Op de  straw market van Nassau vind je kapsters die een schitterende, kleurrijke afro kunnen maken.

Het Cetacean Museum van Hope Town

 Na jullie zwempartij in de Caribische Zee is het nu de hoogste tijd om je  te verdiepen in de kanjers die hier leven: de walvissen! In het Cetacean Museum van Hope Town, kun je alles te weten komen over deze iconische zeezoogdieren die in deze streek leven.

4 evenementen die je niet mag missen op de Bahama's

Eind januari: Bahamas Law Enforcement Sport Challenge; 5 dagen lang sportevenementen

April: Vertrek van de boten voor de National Family Island Regatta in George Town.  

Oktober:  McLean's Town Conch Cracking Festival; wie maakt in recordtijd de meeste trompetschelpen open...

December: Junior Junkanoo in Nassau; optocht van schoolkinderen op de Bahama's.

De Bahama's met je kinderen, in het kort

Beste tijd om te gaan

De beste periode om naar de Bahama's te gaan is van december tot mei. Dat is de droge periode, dus dan kun je volop buitenactiviteiten ondernemen met het hele gezin.

Vervoer 

Boot, fiets, lopend, kajak, peddelend, bus, taxi-boot:  op de Bahama's zijn de vervoermiddelen talrijk!

Vliegen & overnachten

Jullie kunnen kiezen uit een van de vele hotels, guesthouses, herbergen en vakantiehuisjes op de Bahama's. Overnachtingsmogelijkheden voor elk budget! Vanuit Nederland of België vlieg je meestal met een tussenstop in Amerika naar de Bahama's

Eten en drinken

Seafood Heaven: Arawak Cay, Nassau - Gerechten met zeevruchten, vanaf € 13 €*

Twin Brothers: Arawak Cay, Nassau  - Specialiteiten met schelpdieren, tussen € 8,- en € 13,-*

Sapodilla Fine Dining: West Bay Street, Nassau - Heerlijke kreeft bereid met curry en ananas. Ongeveer € 49,00*

Quiznos: Atlantis Marina Village, Paradise Island - Salades en sandwiches, gerechten van € 4,00 tot € 13,00 *

 *De prijzen dienen als indicatie en kunnen afwijken.