Terug naar resultaten

Romantiek op de Bahama's

Een eilandengroep waar je je in het paradijs waant en waar verliefde stellen een onvergetelijke vakantie doorbrengen. Zin in een droomreisje naar witte zandstranden met palmbomen? Pak het vliegtuig naar de Bahama's voor een romantisch reisje door een adembenemende omgeving. Nassau, Harbour Island en omstreken wachten op jullie!

Een romantische trip naar Nassau en Paradise Island

Begin jullie verblijf op de Bahama's met een uitstapje naar Paradise Island, de naam wijst er al op dat dit een idyllische vakantie gaat worden!

Dit eiland met zijn ongerepte natuur is via een brug vanuit Nassau te bereiken en is een waar paradijsje op aarde. Maar geniet eerst van Nassau, de mooie hoofdstad van de Bahama's, voordat jullie naar het eiland gaan. Wandel samen door de historische wijk, waar de veelkleurige gebouwen jullie nog veel meer laten stralen. Strijk neer op een terras om hét drankje van de eilanden, de cocktail, te proeven, zoals de 'Bahama', op basis van rum en grenadinesiroop.

Na deze verkwikkende pauze is het tijd voor een ontdekkingstocht op Paradise Island! Het is al een groot plezier om over de brug te lopen, zo betoverend is het uitzicht. Eenmaal op het eiland kunnen jullie lekker gaan zwemmen in water van ongeveer 27ºC of een watersport beoefenen, zoals duiken, surfen of zelfs een tochtje maken per jetski. Bewonder daarna samen het grootste openluchtaquarium ter wereld dat in zee ligt. Een belevenis!

Na een maaltijd van verse vis met een mangococktail zetten jullie de ontdekkingstocht over het eiland voort met een bezoek aan een plek die je op de Bahama's niet direct zou verwachten, namelijk de tuinen van Versailles! Hand in hand wandelen door de lanen van deze groene oase, gelegen aan de oceaan: dit is pas romantiek! Maar dan wordt het toch tijd om via Nassau naar Harbour Island te gaan.

bahamas-romantic-2.jpg
Foto: Pixabay

Een wandeling over de roze stranden van Harbour Island

Na een overtocht van nog geen twee uur kom je aan op Harbour Island, een betoverende plek. Jullie zullen op slag verliefd zijn op dit eiland: stranden met fijn zand, weelderige plantengroei, kleurrijke huizen. Ga eerst lekker op het strand liggen, het zand is op dit eiland lichtroze gekleurd. Maak een tochtje over het eiland, in jullie eigen tempo per fiets of auto, om alles te zien van deze sprookjesachtige plek.

Maak ook een uitstapje naar de hoofdstad van het eiland, Dunmore Town; de stijl van de gebouwen doet erg denken aan de bouwstijl in New England. Ga lunchen in een van de restaurants in de stad om een typisch Bahamaans gerecht te proeven, zoals gemarineerde zwaardvisfilet. Na de lunchpauze is het tijd om verder te gaan met de ontdekkingstocht over het eiland en een wandeling te maken door de straten van deze mooie stad.

Ook 's avonds is het erg gezellig op Harbour Island, en kun je samen met je geliefde volop genieten van een avondje muziek en dans. Swing de hele nacht op het ritme van de Rake'n Scrape, muziek die je overal op de Bahama's hoort.

Een romantische ontdekkingstocht op het het betoverende eiland Eleuthera

Na dit magische intermezzo op Harbour Island denken jullie waarschijnlijk dat je alles hebt gezien. Niets is minder waar, op de Bahama's zijn ontzettend veel prachtige plekken te vinden. Het eiland Eleuthera is verbonden met Harbour Island en heeft ook heel veel moois te bieden! Op dit eiland, dat wordt omgeven door de Atlantische Oceaan en de Caraïbische Zee, kun je heerlijk wandelen langs de stranden, het ene nog mooier dan het andere.

Ga ook naar het zuiden van het eiland, naar Lighthouse Beach, een naam die onmiddellijk uitnodigt tot absolute ontspanning. Als jullie een kijkje onder water willen nemen, kun je bij een professional materiaal huren om te duiken. Desgewenst kan hij jullie de grondbeginselen van deze bijzondere sport bijbrengen. De vissen met al hun fantastische kleuren en het sprookjesachtige koraal: dit zien is een onvergetelijke ervaring. Na al deze inspanningen is het hoogste tijd voor een glas verse ananassap; deze vrucht is typisch een product van de Bahama's.

Blijf nog even op het strand en bewonder de kleuren van de ondergaande zon. Zoek daarna een restaurant op om de traditionele gevulde krab met geroosterde yamswortel te proeven. Dit intieme tripje naar de betoverende Bahama's zullen jullie niet snel vergeten!

bahamas-romantic-3.jpg
Foto: Pixabay

Wist je dat?

je elkaar ook het jawoord kunt geven op de Bahama's? Het regelen van de administratieve formaliteiten is vrij eenvoudig, en sommige gespecialiseerde bureaus helpen je met de organisatie van jullie droombruiloft. Een paar punten om rekening mee te houden:

  • de benodigde documenten moeten door een beëdigd vertaler naar het Engels vertaald zijn (lijst aan te vragen bij het Nederlands consulaat);
  • jullie moeten een verblijfsstatus hebben vanaf ten minste 15 dagen vóór de voorgenomen huwelijksdatum (neem contact op met de dienst burgerzaken van Nassau als de termijn korter is);
  • de afgifte van de huwelijksakte kost ongeveer 110 euro.

De Bahama's door de ogen van producer Andy Tennant

De film Fool's Gold uit 2008 gaat over een man en vrouw die al jaren gescheiden zijn, maar min of meer gedwongen samen op zoek gaan naar een schat die verborgen zou zijn in een scheepswrak op de zeebodem bij de Bahama's. Deze film met een geweldige cast (Matthew McConaughey en Kate Hudson) is heel geschikt voor een filmavondje met z'n tweetjes!

4 Evenementen die je niet mag missen op de Bahama's

14 februari: beleef een onvergetelijke Valentijnsdag op een droomeiland

Half juni: romantisch diner voor twee op het Andros Crab Festival

Begin november: schitterend vuurwerk tijdens Guy Fawkes Night

Begin december: samen een bioscoopje pikken tijdens het Bahamas International Film Festival

De Bahama's in het kort

Beste tijd om te gaan

Op de Bahama's is het praktisch het hele jaar mooi weer. In de winter is de temperatuur van het water 25 graden en 's zomers loopt die op tot 30 graden. Heerlijk toch?

Vervoer

De keuze voor een vervoermiddel is voor jullie een luxeprobleem: auto, fiets, boottaxi, bus, te voet... Voor vliegtickets naar de Bahamas kijk je op Expedia.nl

Overnachten

Kies een romantisch plekje in een van de vele hotels, herbergen, of huurappartementen op de archipel. 

Eten & drinken

Olives Meze Grill: West Bay Street, Nassau - Salade met zeevruchten, ongeveer € 15,00*

Luciano's of Chicago: East Bay Street, Nassau - Italiaanse keuken, specialiteiten van het huis vanaf € 30,00*

Virgil's Real Barbecue: 1 Casino Drive, Atlantis, Paradise Island - Barbecuegerechten, ongeveer € 12,00 €*

Acquapazza: Harbour Island Marina, Harbour Island - Varkensvlees met cajun, ongeveer € 15,00 €*

 *De prijzen dienen als indicatie en kunnen afwijken.