Top activiteiten in België

De verscheidenheid aan bieren, talen, architectuur en cultuur in België is zo groot, dat je niet snel raakt uitgekeken op het kleine land. Gelukkig is een citytrip of vakantie naar onze zuiderburen zo gemaakt! 


Cultuur, lekker eten en het beste bier in klein, maar fijn België 

Het Nederlandstalige Vlaanderen staat bol van de charmante steden. Antwerpen is favoriet onder shoppers en gezinnen met kinderen. In Gent geniet je van het bourgondische leven. In onweerstaanbaar Brugge hangt de romantiek in de lucht. In studentenstad Leuven is het moeilijk kiezen tussen al die gezellige terrasjes. 

Het Franssprekende Wallonië is minder bekend, maar mag je zeker niet overslaan. Eet een echte Luikse wafel in de gelijknamige stad. Beklim de indrukwekkende citadel in Namen of bezoek één van de vele musea in cultureel Mons. 

Brussel is een geval apart. De hoofdstad van België behoort tot beide delen van België. Er wordt daarom Nederlands én Frans gesproken. Brussel is niet alleen het kloppende hart van de Europese Unie, ook de beste pralines, lekkerste biertjes en grootste striphelden kom hier vandaan. 

Reizigers met een groen hart voelen zich helemaal thuis in de Belgische Ardennen. Fiets of wandel door de prachtige natuur en ontdek de beroemde grotten van Han. Liever op vakantie aan zee? Aan de Belgische kust zijn tal van gezellige badplaatsen waar jong en oud zich eindeloos vermaken.