Top activiteiten in Antwerpen

Antwerpen, de Belgische havenstad aan de rivier de Schelde, is een van de leukste steden van Europa voor een citytrip. Je kunt er geweldig shoppen, heerlijk eten en genieten van kunst en cultuur. Ook kinderen vinden de stad een feest, vol spannende uitjes en speelplezier. En voor dat vakantiegevoel hoef je niet eens uren te vliegen of in de auto te zitten.


Citytrip naar Antwerpen

Vanuit Nederland naar Antwerpen reizen gaat heel gemakkelijk met de trein. Als je binnenkomt op Antwerpen Centraal, krijg je meteen een voorproefje van wat de stad allemaal te bieden heeft. Het station is maar een van de vele prachtige oude monumenten, kerken en pittoreske middeleeuwse straatjes die de stad rijk is. Gebouwen als de gotische Onze-Lieve- Vrouwekathedraal en de Sint-Pauluskerk zijn topattracties voor liefhebbers van historie.

Antwerpen voor Cultuurliefhebbers

Ook fans van kunst en cultuur gaan graag naar Antwerpen. In de Sint-Pauluskerk kun je kunstwerken zien van beroemde schilders, zoals het bekende schilderij Madonna van de rozenkrans van Caravaggio. In het huis van de Vlaamse barokschilder Rubens is de inrichting nog in originele staat gebleven. Je kunt er veel van zijn bekendste werken bekijken en zien hoe hij leefde.

Antwerpen voor Families met Kinderen

Maar niet alleen voor volwassenen is Antwerpen een heerlijke stad. Kinderen zijn dol op de ZOO Antwerpen, een van de oudste dierentuinen ter wereld. Ook vermaken ze zich prima in de onderwaterwereld van Aquatopia. Daar kun je urenlang struinen door de onderwatertunnels waarin duizenden vissen en reptielen zwemmen.

Eten en Drinken in Antwerpen

Elke Antwerpse belevenis maak je af met een lekkere Belgische pint en een frietje bij een fritkot. Andere typische specialiteiten voor lekkerbekken zijn Antwerpse handjes, gemaakt van chocolade of koek, en mosselen. Voor elke vakantieganger is Antwerpen een stad om uitgebreid te genieten.