Top activiteiten in Belgische Ardennen

Lekker dichtbij en toch het gevoel dat je er even helemaal uit bent: dat is wat de Ardennen te bieden hebben. De prachtige natuur met kilometers aan bossen, velden, meertjes, watervallen, grotten en rivieren leent zich perfect voor leuke uitjes met het hele gezin. Maar ook de vakantieganger die voor actie en avontuur gaat, komt in de Ardennen helemaal aan zijn trekken.


Genieten en avontuur in de Ardennen

Voor gezinnen met zowel kleine als al wat oudere kinderen, valt er in de Ardennen een hoop te beleven. Spannende uitjes zoals dwalen door het Labyrint van Barvaux (een uitgestrekt doolhof met fantasiewezens en geheime gangen) en het verkennen van de beroemde Grotten van Han zorgen voor menig koppie met enthousiaste rode konen. Ook zijn er in de Ardennen veel kastelen en ruïnes.

In en om de vele meren en rivieren kunnen kinderen naar hartenlust zwemmen en spelen, terwijl mams een boekje leest in het zonnetje en paps misschien wel een zeilboot huurt of een hengeltje uitgooit. Als klap op de vuurpijl mag een bezoek aan pretpark Plopsa Coo niet ontbreken, waar jong en oud zich vermaken in attracties als een kabelbaan, achtbaan, de boomstamattractie Splash en een wildpark met echte wilde dieren.

Bij avontuurlijke volwassenen staan de Ardennen bekend om het hoge ‘survivalgehalte’. Wil je een keer ‘net als in de film’ doen, boek dan een survivaltocht compleet met wildkamperen en je eigen avondeten leren schieten met een kruisboog. Je kunt in het gebied ook activiteiten ondernemen als raften, klimmen, abseilen, hiken en mountainbiken. Het niveau is daarbij niet kinderachtig.

Hongerig geworden van alle inspanning? Ook lekkerbekken komen aan hun trekken, want in de Ardennen is het goed bourgondisch genieten. In de vele restaurants en brasseriën kun je smullen van plaatselijke lekkernijen als verse forel en echte Belgische bonbons. De Ardennen staan voor genieten en plezier voor elke reiziger.