Top activiteiten in Belgische kust

Zin in zon, zee en een echt vakantiegevoel? Daar hoef je niet al te veel kilometers voor te maken. De kust van onze zuiderburen heeft veel leuke badplaatsen waar jong en oud zich eindeloos kunnen vermaken. In een paar uur rijd je naar Knokke-Heist, Oostende of een van de andere gezellige plekken waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en na zonsondergang een goed feestje wordt gevierd.


De Belgische kust: genieten voor elke generatie

Voor zowel voor gezinnen met kinderen als voor feestvierders valt er langs de Belgische kust genoeg te beleven. Suppen, surfen, kiten, waterskiën… Actievelingen zullen zich op het water niet snel vervelen. In Knokke-Heist is wakeboarden ook een populaire activiteit. Voor de kleintjes is watersportclub Lakeside Paradise, aan het Duinenwatermeer, een plons- en spetterparadijs.

Langs de vloedlijn van Oostduinkerke kun je met kinderen een balletje trappen en schelpen zoeken. Daarna houd je vanuit je strandstoel, met een Belgisch pintje binnen handbereik, een oogje in het zeil terwijl ze zandkastelen bouwen. Is het zonnetje onder en heb je ‘lust in een plezant feestje’, zoals de Belgen zeggen, dan is de badplaats Oostende de place to be. Drink een cocktail terwijl de zon in de zee zakt en bezoek club Boccaccio voor het betere danswerk.   

Lekkerbekken kunnen elke avond smullen in een van de vele, goede visrestaurants, of zichzelf trakteren op overheerlijke Belgisch frieten. Voor een portie cultuur bezoek je in Zeebrugge de interactieve expositie ‘Fishstories’, waar je je fantasie de vrije loop kunt laten  bij het beluisteren van de levensverhalen van zeebonken en vissersvrouwen.

De Belgen vinden het aan hun kust goed toeven, en geef ze eens ongelijk! Je bent er even helemaal uit, en dat binnen een paar uurtjes treinen of autorijden.