Terug naar resultaten

5x Actief in Oostende

Heidi Vandenbussche

Heidi woont aan de Belgische kust en reist ook graag naar bestemmingen waar water centraal staat. Hoewel ze bij stedentrips voor luxe en comfort kiest, trekt ze ook graag de natuur in met de tent. 

Centraal aan de Belgische kust vind je Oostende, een bruisende kuststad waar altijd wat te beleven valt. Ook waterratten en sportievelingen voelen zich helemaal thuis in deze stad aan zee. In het water, langs het water of toch liever droog en overdekt? Actievelingen komen in Oostende volop aan hun trekken.

1

De onweerstaanbare lokroep van de golven

Golfsurfen is niet alleen voor exotische vakantiebestemmingen weggelegd. In Oostende vind je de surfschool op het strand tegenover de Wellingtonrenbaan. Surfen aan de Belgische kust is toegankelijk voor iedereen van jong tot oud. Zoek de juiste golf en laat je voortstuwen door de kracht van de zee. Na een intense golfsurfsessie dompel je je verder onder in de beach lifestyle met een drankje op het terras van de surfclub.

VVW Inside-Outside, Koningin Astridlaan 9, Oostende

Foto: Pixabay


2

Voor echte avonturiers: catamaranzeilen

Opspattend water, haren in de wind… Wie een sportieve uitdaging wel ziet zitten, kan zich aan catamaranzeilen wagen. Het gevoel van catamaranzeilen is amper te vergelijken met gewoon zeilen. De catamarans kunnen hogere snelheden halen en een speciale zeiltechniek is dus nodig. Ostend Sailing organiseert regelmatig stoomcursussen voor volwassenen waarbij je in enkele dagen de basis van het catamaranzeilen onder de knie krijgt en je een catamaran zelfstandig leert besturen.

Ostend Sailing, Vuurtorenweg 2, Oostende

Foto: Pixabay3

Stand up paddling, een nieuwe uitdaging voor hipsters

Ooit al van SUP of stand up paddling gehoord? Bij suppen sta je recht op de surfplank en beweeg je je voort met een peddel. Het vergt een beetje oefening maar al snel kan je rechtop op de plank blijven staan en peddel je rustig over het water. Suppen zorgt niet alleen voor veel plezier, het is ook een full body-workout! 

WOS Spuikom, Vicognedijk 30, Oostende

Foto: Shutterstock


4

Jump for joy: leef je uit in een trampolinepark

Vind je trampolines iets voor kinderen? Think again! Lang leve de trampolineparken waar je je ook als volwassene mag uitleven. Hangtime in Oostende is er voor jong en oud en biedt naast de gewone trampolines heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits... Vanaf het najaar van 2018 kan je bij Hangtime ook terecht voor Fly Yoga en Fly Dance. In hun Hang Out-zone serveren ze huisgemaakte limonades en gezonde snacks.

Hangtime, Fortstraat 128b, Oostende

Foto: https://www.dagjeweg.nl/ on VisualHunt / CC BY


5

Verken de Belgische kust met een gocart

Het is een typisch gezicht voor de Belgische kust: gocarts op en rond de Zeedijk. De verhuurders in Oostende hoor je ook wel eens over 'billekarren' spreken. Bij Gino Carts kan je naast gocarts ook fietsen huren om bijvoorbeeld Het Groene Lint rond Oostende te verkennen. Probeer ook eens een van de geleide gocartritten en ontdek een schat aan verhalen over het koninklijke verleden van Oostende. 

Gino Carts, Kemmelbergstraat 40, Oostende

Foto: ines s. on Visual Hunt / CC BY


Zoeken naar goedkope hotels in Oostende met Expedia

Bewaar op Pinterest: