Top activiteiten in Brugge

De talrijke grachten, middeleeuwse gevels en kunstig bewerkte bruggen geven Brugge een onweerstaanbare charme. Verwen jezelf met een heerlijke stedentrip in de meest toeristische stad van België.


Brugge, het Venetië van het noorden

Het merendeel van de belangrijkste monumenten en gebouwen in Brugge bevindt zich in het historische centrum van de stad. Pak tijdens je romantische citytrip de hand van je wederhelft en ga op ontdekking - te voet, per koets of met de boot - naar de middeleeuwse en neogotische gebouwen, die zeer goed bewaard gebleven of gerestaureerd zijn: de gevels aan de Burg, de Onze Lieve Vrouwekerk of het Begijnhof.

De Markt, het grote plein van Brugge, wordt omgeven door huizen met trapgevels, wat er geweldig uitziet. Het is de ideale omgeving om bij kaarslicht een Vlaamse specialiteit te proeven vergezeld van een heerlijk Belgisch biertje. Je hoeft daarvoor alleen maar een van de restaurants in de oude stadspandjes binnen te gaan.

Verliefde stelletjes ontmoeten elkaar bij het Minnewater, een mooi gelegen meertje in de stad. Volgens de legende zullen stelletjes die op de brug een wens doen, eeuwig van elkaar blijven houden.