Top activiteiten in Brussel


Citytrip naar Brussel

Het is de hoofdstad van Europa, maar ook van de chocola, van het stripverhaal en natuurlijk van het bier: Brussel. Niet zo groot dat je erin verdwaalt, maar zeker groot én mooi genoeg voor een stedentrip vol cultuur, lekker eten en pure ontspanning.

De art nouveau-paleizen die Victor Horta hier bouwde, de schilderijen van René Magritte, de tekeningen van Hergé of de chansons van Jacques Brel, in Brussel bruist het van kunst en cultuur. Als je hier rondwandelt zie je prachtige staaltjes van architectuur, maar ook kom je overal Kuifje of Suske en Wiske tegen.

Eten en Drinken in Brussel

In Brussel gaan modern en traditioneel hand in hand, en dat geldt voor het culturele leven, maar ook voor de beroemde Belgische keuken. Dit is de stad van frieten en wafels, van chocolade en allerlei soorten bier, lekkernijen die je overal tegenkomt, op straat, in sterrenrestaurants en zelfs in speciale musea.

Highlights in Brussel

Neem een kijkje bij Manneken Pis, wandel over de Grote Markt, ontdek de beste winkelstraten en stort je in het nachtleven: Brussel is trendy en gay-vriendelijk. Of je nu van architectuur houd, van moderne kunst of van stripverhalen, of je voor al de culinaire hoogtepunten komt of voor de talloze cafés en bars, in Brussel vind je het allemaal. Erheen dus, voor een wervelende stedentrip!