Terug naar resultaten

Rock Werchter Festival

Een klein Vlaams dorpje organiseert jaarlijks een van de grootste festivals ter wereld: Rock Werchter. De gemeente Werchter ligt op 30 kilometer van Brussel. Sinds 1975 wordt hier een festival gehouden dat de zomer inluidt. 150.000 festivalgangers van over de hele wereld vieren het mee. Rock Werchter wordt jaarlijks gehouden van eind juni tot begin juli.

1

Line Up Rock Werchter

In 2017 heeft Rock Werchter weer een line-up waar je U tegen zegt: van Kings of Leon tot Imagine Dragons op de Main Stage en van The Chainsmokers to Lorde in The Barn. Ook podium KluB C moet je zeker niet overslaan met acts als Xavier Rudd en Beth Ditto.

FotoChristian Holmér, CC BY 2.0


2

Slapen op Rock Werchter

Je kunt je tent op een tiental campings rondom het festivalterrein opzetten. Deze campings worden beheerd door lokale organisaties. Je kunt ook van tevoren een kamer reserveren in een van de bed & breakfasts in de omgeving of in een hotel in Leuven.

FotoJeff KeyzerCC BY-SA 2.03

Vervoer naar Rock Werchter

Vanaf het treinstation van Leuven (verbindingen met andere stations en het vliegveld van Brussel) rijden pendelbussen van en naar Werchter. In de buurt van het festivalterrein zijn ongeveer vijftien betaalde parkeerplaatsen. Een daarvan is speciaal voor motoren.

Foto: VisualhuntCC0 1.0


4

Een fun fact over Rock Werchter

Tijdens de editie van 2008 annuleerden de 'Babyshambles' hun concert. Waarom? Zanger Pete Doherty wilde de geboorte van de kittens van zijn poes niet missen. De groep 'Air Traffic', die de avond ervoor ook al had opgetreden, verving de band zonder voorbereiding.

FotoErik bij de VaateCC BY-SA 2.0


5

De pluspunten van Rock Werchter

Het festival Rock Werchter heeft al vijf keer de ‘Arthur Award’ gewonnen voor het beste festival ter wereld. Het evenement wordt bezocht door festivalgangers van over de hele wereld en staat bekend om de gezelligheid, de kwaliteit van de programmering en de ervaren organisatie.

FotoOlivier DuquesneCC BY-SA 2.0


6

Te zien en te doen op Rock Werchter

Houd je van lekker eten? Rock Werchter is ook een festival van smaken. Natuurlijk zijn er Belgische frieten, maar ook wokgerechten, loempia’s, pizza’s, pannenkoeken, ijsjes en verse vruchtensappen. Waar je ook zin in hebt, op ieder moment van de dag kun je terecht bij een indrukwekkende hoeveelheid kraampjes.

FotoDavid HuangCC BY-SA 2.0


7

Niet te missen in de omgeving van Rock Werchter

Profiteer van het feit dat Leuven, het Mekka van de brasserie in België, en Brussel, de gastvrije hoofdstad, zo dichtbij zijn. Breng een bezoekje aan beide steden. Ze liggen op respectievelijk 15 en 30 kilometer van het festivalterrein.

FotoFilip BunkensCC BY-SA 2.0