Top activiteiten in Leuven


Laat je verrassen in Leuven


Laat je betoveren door de indrukwekkende architectuur en bruisende sfeer van het gezellige Leuven. Begin je reis op de Grote Markt en laat je verrassen door alles wat je tegenkomt.

Het historische Leuven heeft een schitterend centrum. De Grote Markt vormt het stralende middelpunt met het beroemde gotische stadhuis. Je zou uren kunnen kijken naar de verfijnde details van dit weelderige bouwwerk, maar ook de huizen en de imposante Sint-Pieterskerk staan hier te springen om je aandacht.

Leuven weet niet alleen publiek te trekken met architectuur, maar ook met cultuur. Het M-Museum heeft een prachtige collectie regionale kunst uit de periode vanaf de middeleeuwen tot en met de negentiende eeuw die zeer de moeite waard is. Lees onze insider tips voor de leukste culturele uitjes in Leuven.

De Belgen houden van lekker eten en in Leuven is dat niet anders. Je vindt hier een variatie aan toprestaurants. We hebben enkele van de beste terrassen, internationale restaurants en koffiezaken voor je op een rijtje gezet in onze inspiratiegidsen. Zo kun je gemakkelijk de beste plek vinden om te genieten van een Belgisch pintje. Begint het laat te worden? Met de KU Leuven in de stad, wordt het uitgaansleven van Leuven flink wat leven ingeblazen door de vele studenten. Er is dus laat op de avond altijd wel een café, bar of club te vinden waar het gezellig is.

Het mag duidelijk zijn: Leuven is een stad waar je zeker een keer geweest moet zijn.