Terug naar resultaten

5x niet te missen in Belize

Ivonne Calis

Ivonne reist graag op actieve wijze en schrijft met passie over de mooiste plekjes dichtbij huis én ver weg

Belize in Midden-Amerika staat vooral bekend om de tropische witte stranden en koraalriffen. Maar er zijn ook interessante Maya-tempels en prachtige natuurgebieden waar je wildlife kunt spotten. Dit zijn mijn tips voor wat je niet mag missen in Belize.

1

Zeilen en snorkelen bij het Belize Barrier Reef

Belize staat bekend om het prachtige Belize Barrier Reef. Wil je het ultieme "op het water"-gevoel beleven, boek dan een meerdaagse zeiltrip. Wij maakten een driedaagse tocht met Raggamuffin Tours vanaf Caye Caulker naar Dangriga. Het leuke van zo'n langere trip is dat je op veel plekken komt waar nog weinig andere mensen komen. Heb je weinig tijd dan is dit een echte aanrader.

Foto: Ivonne Calis


2

Orange Walk en Lamanai

Orange Walk ligt in het noorden van het land, bijna tegen de Mexicaanse grens aan. Het is een echte werkstad met duidelijke Mexicaanse invloeden. Hoogtepunt van je bezoek is een dagtrip per boot naar het Maya-complex van Lamanai. Kijk of je wildlife kunt spotten langs de rivieroevers. In Lamanai is naast de bijzondere ligging vooral de "Temple of the Masks" de moeite waard.

Foto: Ivonne Calis3

Caracol en Mountain Pine Ridge

In het uiterste westen van het land, tegen de grens van Guatemala, vind je nóg een prachtig tempelcomplex uit het Maya-tijdperk. Caracol ligt midden in de spectaculaire jungle van Belize. Vanuit San Ignacio rijd je er over een hobbelige weg naartoe. Combineer je bezoek met een paar stops in natuurgebied Mountain Pine Ridge. Ga zwemmen bij grote rotsen of bij een waterval, of wandel door de enorme Rio Frio Cave

Foto: Ivonne Calis


4

Crooked Tree Wildlife Sanctuary

Voor de echte natuurliefhebbers en vogelaars is het Crooked Tree Wildlife Sanctuary een must. De beste tijd voor een bezoek is rond eind april als de lagune langzaamaan opdroogt. Vaar per boot de rivier op en ga op zoek naar kleurrijke vogels als papegaaien, roofvogels, bijeneters of de Jaribu Stork. Je hoort de brulapen en krokodillen. Je bereikt Crooked Tree vanuit Belize City of Orange Walk met de auto of bus.

Northern Highway at Mile 33, Belize

Foto: Ivonne Calis


5

Cockscomb Basin Wildlife Preserve

In het zuiden van Belize vind je Cockscomb Basin Wildlife Preserve. Het natuurpark staat vooral bekend om de grote kans op het zien van jaguars. Vroeg in de ochtend of tegen de schemering heb je de meeste kans om ze te spotten. In het park kun je wandelingen maken, zwemmen bij watervallen en in de rivier. Heb je de tijd, slaap dan één of meerdere nachten in het park.

Southern Highway, Dangriga, Belize

Foto: Ivonne CalisZoek naar hotels in Belize met Expedia

Bewaar op Pinterest: