Terug naar resultaten

5x mooiste plekken tijdens een Salar de Uyuni-tour

Tikva Looijen

Blogger Tikva sleept haar gezin graag mee de wereld over. Ze kan je alles vertellen over reizen met kinderen en verklapt haar beste tips.

De Salar de Uyuni in Bolivia is zonder twijfel een van de mooiste plekken ter wereld. Vier dagen urenlang rijden in een jeep, kou, grote hoogte en een primitieve accommodatie; je moet er iets voor over hebben. Maar daarvoor krijg je een ervaring die je nooit zult vergeten.

1

De zoutvlakte in Bolivia

Wanneer je de Salar de Uyuni-tour start vanuit Uyuni, dan zijn de zoutvlaktes het eerste natuurwonder dat je ziet. Dit is de grootste zoutvlakte ter wereld. Het wit weerkaatst de hemel en de horizon verdwijnt bijna, en toch weten de chauffeurs de weg. Onderweg stop je bij “eilandjes” met duizend jaar oude cactussen. Hier worden ook de grappige foto’s gemaakt met dinosaurussen en andere objecten.

Foto: Tikva Looijen


2

Laguna Colorado, een bloedrood meer

Laguna Colorado is door de setting met eromheen de Andesreuzen al heel aantrekkelijk, maar wat het verbazingwekkend maakt is de rode kleur van het water. Deze rode kleur wordt veroorzaakt door de rode sedimenten en algen in het water. Op de droge altiplano is dit meer, samen met een aantal andere, een belangrijke verzamelplek voor flamingo’s. Waaronder de Andesflamingo’s, de meest zeldzame flamingo soort ter wereld.

Foto: Tikva Looijen3

Arbol de Piedra, boom van steen

Arbol de Piedra is Spaans voor boom van steen. Het regent zelden op de altiplano, maar door zand en wind is er wel erosie. Hierdoor ontstaan wonderlijke rotsformaties, maar geen enkele is zo apart als de Arbol de Piedra. Dit is een steen van 7 meter hoog met een dunne stam die daarna uitwaaiert in wat lijkt op een bos bladeren.

Foto: Tikva Looijen 


4

Solar de Manaña-geisers

In Europa zijn we gewend om alles wat gevaarlijk is achter een hekje te stoppen, zo niet in Zuid-Amerika. Bij de Solar de Manaña-geisers loop je zo over de warme modder tussen de bubbelende zwavelbassins door. Een geiser spuit met regelmaat warm water vele meters de lucht in. De geisers zijn vroeg in de ochtend het meest actief, vandaar dat je hier meestal naartoe gaat als de zon opkomt.

Foto: Tikva Looijen


5

Laguna Verde, het groene meer

Laguna Verde is de eerste of de laatste stop op je Salar de Uyuni-tour en een waardig begin of einde van 4 dagen genieten. Je ziet de Licanbur-vulkaan met bijna perfecte driehoeksvorm en daarvoor een vrijwel rond heldergekleurd meer. Laguna Verde is turquoise, maar kleurt groen als er genoeg wind staat. De mineraaldeeltjes die voor deze kleur zorgen, maken het meer ook zo giftig dat er geen dieren kunnen leven.

Foto: Tikva LooijenZoek naar goedkope hotels in Bolivia met Expedia 

Bewaar op Pinterest: