Terug naar resultaten

Met het hele gezin naar de Braziliaanse kust

Aan de Braziliaanse kust kun je heerlijk zwemmen, wandelen, spelen en ontspannen. Deze vakantie wordt een fantastische mengeling van natuur en cultuur.

Stel je eens voor dat je samen met je gezin een prachtige ontdekkingstocht door Brazilië maakt. Samen verkennen jullie de geluiden en geuren van de flora en fauna van Brasil. Ontdek de verborgen schatten van het grootste land van Latijns-Amerika.

 

Surfen en duiken aan de zuidkust

In de omgeving van Rio de Janeiro ontdekken jullie de mooie koloniale stad Paraty. Bewonder de aangrenzende onderwaterwereld en ontmoet de vissers van het rustige vissersdorpje Ponta Negra.

Ga vervolgens terug in de tijd en ga net als de avonturiers uit de 18e eeuw op zoek naar een schat in Parnioca. Dit ligt op 50 minuten varen vanuit de kust van Ilha Grande. In dit ecologische paradijs zijn veel mysteries langs de stranden te vinden. In het azuurblauwe water liggen namelijk veel wrakken van piratenschepen. Na een momentje van rust op het strand Dois Rios gaan jullie de jungle in. Beklim de heuvels in het midden van het eiland voor een adembenemend uitzicht.

Jullie kunnen ook naar het grootste eiland van de deelstaat Santa Catarina gaan. Dit eiland ligt verder naar het zuiden. Maak een wandeling over de uitgestrekte stranden van Florianópolis. Laat je kinderen kennismaken met surfen op de golven bij het strand van Joaquina of op de aangrenzende zandduinen. Sluit de dag samen af in een van de kustrestaurants van het dorp Barra da Lagoa. Hier geniet je van een heerlijk diner met zeevruchten, terwijl jullie uitkijken over de zee.

 

De schildpadden en mysterieuze eilanden van Bahia

Bewonder de lokale folklore in Salvador de Bahia op de markten van Modelo en São Joaquim, in de benedenstad. Als tussendoortje genieten jullie van een picole (ijsje) op het plein Terreiro de Jesus in de historische wijk van Pelourinho.

Tijdens carnaval, in februari, beleven jullie de unieke ervaring van een van de mooiste optochten van Brazilië. Er zijn ook veel activiteiten speciaal voor kinderen, zoals schminksessies, acrobatenlessen en voorstellingen.

Praia do Forte ligt in het noorden van de deelstaat. Bezoek daar het educatieve centrum van TAMAR. Deze organisatie verzamelt en beschermt de zeeschildpadden die met uitsterven worden bedreigd. Je kan er ook zwemmen in de natuurlijke zwembaden en dolfijnen bekijken. Een buitenkansje voor kinderen die van zeezoogdieren houden.

 

brazil-coast-kids.jpg
Prachtige straat in Paraty - Foto: Diego Torres Silvestre, CC by 2.0

Het betoverende uitzicht van de duinen in het noorden van Brazilië 

Ga naar São Luis, het Braziliaanse Lissabon. Daar beleef je een zeer verrassende excursie in de woestijn van witte zandduinen in Nationaal park Lençóis Maranhenses.

Tijdens het regenseizoen lopen de lagunes vol met kristalhelder water en dat zorgt voor unieke plaatjes.

Stap aan boord van de Voadeiras. Deze boten varen over de Rio Preguiças naar het dorp Caburé. Dit dorp ligt verborgen achter de duinen, tussen de rivier en de oceaan. Je vaart over de op twee na grootste Delta ter wereld naar Porto dos Tatus. Vervolgens ga je naar Parnaíba voor een nachtelijke expeditie. Grote kans dat je daar kaaimannen tegenkomt. Zelfs ’s nachts kun je ze herkennen aan hun glinsterende ogen.

Tot slot gaan jullie naar de badplaats Jericoacoara, nog verder naar het noorden. Ga lekker ontspannen in een hangmat boven het water. Als je nog zin hebt, kun je ook naar de lagunes in de omgeving. Je vindt ze in de parken Lagoa Azul en Paraiso. Daar kunnen oudere kinderen ook proberen te kitesurfen. Dit hele programma staat in het teken van kleine en grotere kinderen. Kortom: volop ontspanning en adrenaline onder de Braziliaanse zon.

brazil-Jericoacoara.jpg
Hangmatten in Jericoacoara - Foto: Bart van Dorp, CC by 2.0

Het Braziliaanse gezin

Als je denkt aan Brazilië, denk je aan de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de inwoners, aan de onweerstaanbare schoonheid van de vrouwen en mannen en aan de levenslust van de kinderen. Daarnaast hebben de Brazilianen hele hechte gezinnen. Veel jongeren verlaten het huis pas als ze gaan trouwen.

Top 4 evenementen met het gezin in Brazilië

Februari: het carnaval van Salvador en Olinda.

Maart: de winkels liggen vol met chocolade-eieren voor Pasen. Je moet ze wel snel opeten, anders smelten ze.

Juli: folkloristische Sint-Jansfeesten, Lagoa da Jansen, in São Luis.

December: Kerst met het gezin in de wijk Pelourinho in Salvador, heel feestelijk in deze tijd van het jaar.

Brazilië in het kort

Beste tijd om te gaan

De seizoenen zijn omgedraaid in Brazilië, maar het klimaat is het hele jaar gunstig voor een reis met je gezin. Toch kun je het beste in februari gaan. Dan kunnen je kinderen de feestelijkheden van het lokale carnaval meemaken.

Vervoer

Met de taxi of de auto vanaf de vliegvelden, het strand of om naar de restaurants in het centrum te gaan.

Met het vliegtuig om naar de andere kant van het land te gaan, dankzij het ticket voor meerdere bestemmingen (of met een langeafstandsbus als je een kleiner budget hebt).

Met de boot als je kinderen van varen houden.

Slapen

In een pousada (traditioneel hotel met Braziliaanse charme) of waarom niet in een hutje op het strand voor een avontuurlijke gezinsvakantie?

 

Eten & drinken

Boi Preto Grill: av. Otavio Mangabeira 660, Salvador, deelstaat Bahia

Braziliaanse keuken, menu’s vanaf € 20*

Tamarindo: rua Ismael, Praia de Jericoacoara, deelstaat Ceará,

Braziliaanse keuken, menu’s vanaf € 15*

Cabana do Sol: rua Joao Damasceno 24, São Luis, deelstaat Maranhão

Braziliaanse keuken, menu’s vanaf € 30*

Zahir: Praia da Argila Gamboa do Morro, Morro de São Paulo, deelstaat Bahia

Braziliaanse en mediterrane keuken, menu’s vanaf € 10*

 

* Prijzen kunnen afwijken.