Top activiteiten in Pantanal


Een duik in de natuur van de Pantanal


De Pantanal in het westen van Brazilië is het grootste draslandgebied ter wereld. Tijdens het regenseizoen stroomt een groot deel van het gebied onder water. Natuurliefhebbers kunnen hier genieten van een zeer rijk ecosysteem.

De Pantanal wordt geroemd om haar zeer diverse flora en fauna. Naar verluidt tref je hier een van de dichtste ecosystemen ter wereld. Ga op safari om de honderden vogelsoorten die hier leven te spotten, waaronder de bedreigde hyacintara en de Amerikaanse reuzenijsvogel. Juli, augustus en september zijn de beste reismaanden als je vogels wilt spotten.

Safari's zijn populair in de Pantanal omdat je grote kans hebt om bijzondere dieren te spotten. Jaguars laten zich regelmatig zien, evenals apen en capibara's. Daarnaast leven hier angstaanjagend grote slangen, insecten en spinnen. Ook onder water is van alles te zien. Het uitgestrekte drasland is een paradijs voor vissen en krokodillensoorten. Het wemelt hier van de piranha's waar je op kunt vissen als je wilt.

Voor een optimale ervaring verblijf je in een van de plaatselijke Fazenda's bij de cowboys. Vaak bieden de accommodaties begeleiding bij het verkennen van de regio. Stap bijvoorbeeld in een kano om tussen de kaaimannen door te varen of ga te paard op zoek naar het plaatselijke wildlife.

De natuur van de Pantanal biedt vele mogelijkheden. Lees onze insider tips '5x doen in Pantanal' voor een aantal bijzondere tips. Wat je ook gaat doen, de Pantanal zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten!