Terug naar resultaten

Ontdek de wijk Barra da Tijuca in Rio de Janeiro

De wijk Barra da Tijuca, of gewoon ‘Barra’ voor ingewijden, is een van de nieuwste wijken van Rio de Janeiro. Deze wijk heeft een ideale ligging in het westen van de stad. Dit moderne paradijsje met glazen torens, stranden en meren is zeer eco-friendly. Profiteer van onze laagste prijzen voor hotels in Rio de Janeiro in Barra da Tijuca en lees verder voor tips die helpen bij het plannen van je reis:

1. Vervoer naar en in Barra da Tijuca

In Rio worden drie nieuwe lijnen van de bus BRT (Bus Rapid Transit) aangelegd. Deze zullen ook naar de wijk Barra rijden. Het gaat om de lijnen TransOlímpica, TransOeste en TransCarioca. Met lijn 4 van de metro kun je ook in de buurt van de wijk komen.

Ga je met de auto? Het verkeer op de grote wegen is relatief rustig en er zijn veel parkeerplaatsen.

Foto: Shutterstock


2. Geschiedenis van de wijk Barra da Tijuca

Het expositiecentrum Riocentro de Barra is in 1977 geopend. Het is een van de belangrijkste van Latijns-Amerika en is al meerdere malen beloond met World Travel Awards. Hier wordt modulaire infrastructuur gecombineerd met een tropische tuin.

Foto: Yacine Petitprez, CC BY-SA 2.0


3. Wist je dat...

Barra een bijzondere wijk binnen Rio is? De wijk is pas 40 jaar geleden ontstaan en onderscheidt zich door de moderne architectuur die doet denken aan bepaalde steden in de Verenigde Staten, zoals Miami.

Foto: Barrazine de Barra, CC BY 2.0


4. Barra da Tijuca op het gebied van sport

Barra ligt in het hart van de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Het Olympische dorp komt namelijk in deze wijk te liggen. Hier zullen sporters van over de hele wereld samenkomen.

In Riocentro bekijk je tennis- en badmintonwedstrijden of bewonder je de gewichtheffers. In het Olympisch Park, dat er vlakbij ligt, vind je de sporthal, het zwemstadion en de wielerbaan. Houd je van wielrennen? Ga dan naar Pontal, aan de kust.

Foto: Barrazine de BarraCC BY 2.0


5. Te zien en te doen in de omgeving van Barra da Tijuca

Er is in Barra 18 kilometer strand en heerlijk zeewater, dus profiteer hiervan. Ga lekker zonnen of neem een frisse duik.

Foto: Barrazine de BarraCC BY 2.0