Terug naar resultaten

Ontdek de wijk Copacabana in Rio de Janeiro

Welkom in Copacabana, een landschap dat rechtstreeks van een ansichtkaart lijkt te komen. Deze wijk ligt tussen de zee en de bergen. Het strand is een van de drukste van Rio de Janeiro. Je zult snel begrijpen waarom. Profiteer van onze laagste prijzen voor hotels in Rio de Janeiro in Copacabana en lees verder voor tips die helpen bij het plannen van je reis:

1. Vervoer naar en in Copacabana

Er zijn maar liefst drie metrostations (lijn 1) in de wijk en meerdere lijnen van de omnibus rijden door de wijk Copacabana.

Parkeren is makkelijk, dankzij een tiental parkeerterreinen in de buurt van het strand.

Foto: Getty Images


2. De geschiedenis van de wijk Copacabana

Ten zuiden van het strand ligt het fort van Copacabana. Dit is een belangrijke historische plek van Rio. In deze oude, verstevigde militaire basis zit tegenwoordig het museum voor de geschiedenis van het leger. In 2016 vinden er opnieuw veroveringen plaats in het fort, al zijn ze dit keer sportief van aard.

Foto: Superstock


3. Wist je dat...

het strand van Copacabana bekendstaat om het kristalheldere water en het witte zand? Ook is het een van de plekken in Rio waar vaak feesten worden georganiseerd.

Het strand staat bekend om de viering van Oud & Nieuw en er zijn al een aantal rocksterren geweest. Zelfs paus Franciscus heeft het strand bezocht. Al deze activiteiten hebben tienduizenden mensen naar deze plaats getrokken.

Foto: Getty Images


4. Copacabana op sportief gebied

Met zo’n mooi strand is het niet meer dan logisch dat de beachvolleybalwedstrijden van de Olympische Spelen van 2016 in Copacabana worden gehouden. Dit prachtige decor wordt ook gebruikt voor openwater- en triatlonwedstrijden die bij het fort starten.

Wat noordelijker worden zeilwedstrijden rondom een tijdelijke pier in de Marina da Glória gehouden. Laat de kust achter je liggen en ga naar het meer van het Lagoa Stadium. Daar worden de roei- en kanowedstrijden gehouden.

Foto: Brian SnelsonCC BY 2.0


5. Te zien en te doen in de omgeving van Copacabana

Er is hier geen gebrek aan toeristische attracties. Geniet in je vrije tijd van de beroemde Suikerbroodberg die vanaf het strand te bereiken is via een kabelbaan, en ontdek het ongelooflijke uitzicht op Rio vanuit de hoogte. Daar kom je via de paadjes van het Parque Natural Municipal José Guilherme Merquior.

FotoNicolas VollmerCC BY 2.0