Terug naar resultaten

Ontdek de wijk Deodoro in Rio de Janeiro

De wijk Deodoro ligt in het westen van Rio de Janeiro. Deze groene omgeving voelt aan als een oase van rust. De wijk is minder bekend dan de andere wijken van de stad, maar is zeker een bezoekje waard. Al is het alleen maar voor de hoofdstraat met de toepasselijke naam Brasil.

1. Vervoer naar en in Deodoro

De wijk Deodoro wordt doorkruist door twee spoorwegen. Deze verbinden de wijk met het centrum. De lijn Japeri loopt vanuit het noorden en de lijn Santa Cruz loopt vanuit het westen.

Met de bus kun je gebruikmaken van de nieuwe lijn BRT TransOlimpica. Hiermee kun je vanaf de wijk Barra snel in Deodoro komen.

Foto: Ramon LlorensiCC BY 2.0


2. Geschiedenis van de wijk Deodoro

In de wijk Deodoro worden regelmatig sportwedstrijden gehouden. Hier vonden onder andere in 2007 de Pan-Amerikaanse spelen plaats. De vele sportgelegenheden die hiervoor zijn gebouwd, hebben in deze buurt voor een sportieve cultuur gezorgd, vooral onder de jongeren. Deze frisse wind waait hier nog steeds.

Foto: Rodrigo Soldon 2CC BY-ND 2.0


3. Wist je dat...

in Deodoro ook de grootste militaire kazerne van het land ligt? Aan de rustige sfeer en het luie leventje te zien zou je het echter niet zeggen. Hier bevindt zich ook de grootste groep militairen (60.000) van Latijns-Amerika.

Foto: RosinoCC BY-SA 2.0


4. Deodoro op het gebied van sport

Er worden hier tijdens de Olympische Spelen van Rio meerdere wedstrijden in de buitenlucht gespeeld. Deze vinden plaats op de grote natuurlijke vlaktes waar deze wijk om bekendstaat.

Het sportcomplex van Deodoro is splinternieuw. Hier vind je het paarden-, hockey- en boogschietcentrum en ook het watersportcentrum waar de moderne vijfkamp wordt gehouden.

In de buurt van het complex ligt het park Radical. Daar nemen de grote namen uit de mountainbike-, BMX- en kanoslalomwereld het tegen elkaar op.

Foto: Agencia Brasil FotografiCC BY 2.0


5. Te zien en te doen in de omgeving van Deodoro

Verlaat de sportieve accommodaties een paar uur om de nieuwe winkelcentra en vrijetijdscentra van Deodoro te ontdekken.

Foto: Christian HaugenCC BY 2.0