Terug naar resultaten

Ontdek de wijk Maracanã in Rio de Janeiro

De wijk Maracanã ligt in de buurt van de haven van Rio de Janeiro, ten noorden van het beroemde strand van Copacabana. De naam van deze beroemde wijk betekent ‘groene vogel’. Profiteer van onze laagste prijzen voor hotels in Rio de Janeiro bij het Maracanã stadion en lees verder voor de beste tips om reis te plannen:

1. Vervoer naar en in Maracanã

Er zijn verschillende transportmiddelen die Maracanä verbinden met de rest van de hoofdstad. Je kunt kiezen voor de metro (lijn 2), de trein (lijn Supervia-Deodora) en meerdere buslijnen.

Als je met de auto bent, kun je rekenen op veel parkeergelegenheden, te beginnen met die van het stadion van Maracanã, waar maar liefst 14.000 parkeerplaatsen zijn.

Foto: Rodrigo Bethlem, CC BY 2.0


2. Geschiedenis van het stadion van Maracanã

Het stadion van Maracanã is een van de grootste voetbalstadions van het land. Het is ook een van de meest toeristische plekken van de stad. Het stadion is in 1950 in gebruik genomen voor het WK voetbal. Er worden verschillende evenementen georganiseerd, zoals de finale van de wereldbeker in 2014 en een mis van paus Johannes-Paulus II.

In dezelfde wijk staat het Olympisch stadion. Dit is gebouwd voor de Pan-Amerikaanse spelen van 2007. In 2016 is het stadion van 45.000 naar 60.000 plaatsen gegaan.

Foto: Alamy


3. Wist je dat...

hoewel het stadion van Maracanã tegenwoordig een symbool van Brazilië is, het met een ‘nationaal drama’ op sportief gebied begon? Dit was de Maracanaço. Tijdens de finale van het WK in 1950 verloor Brazilië tegen alle verwachting in met 2-1 van Uruguay. Een verlies op eigen bodem dat de mensen nog steeds bezighoudt.


4. Verschillende wedstrijden tijdens de Olympische Spelen

Het Maracanã in Rio neemt een bijzondere plek in tijdens de Spelen van 2016. In dit stadion worden namelijk de openings- en sluitingsceremonie van het evenement gehouden. Daarnaast vinden er ook voetbalwedstrijden plaats. De volleybalwedstrijden worden gespeeld in de sporthal Maracanãzinho, die grenst aan het stadion.

Wil je de boogschutters aanmoedigen? Dan moet je naar het Sambodrome. Dit ligt niet ver van het stadion. Hier zijn ook de start en de finish van de marathon.

Foto: Rodrigo Soldon 2CC BY-ND 2.0


5. Te zien en te doen in de omgeving van Maracanã

Bezoek de dierentuin van Rio en het nationaal museum van Brazilië. Deze liggen allebei in het park Boa Vista, in de buurt van het stadion.